Станишев: Милко Багдасаров иска шанс за младите хора на Кърджали да останат в България

https://www.24chasa.bg/region/article/7710651 www.24chasa.bg

„Удивително е как в кампанията за местна власт на най-бедната държава в ЕС никой освен БСП не говори достатъчно за работни места и за социална политика. Затова на тези избори ключовата дума е промяна, а кандидатът, който олицетворява промяната тук в Кърджали е Милко Багдасаров“, заяви лидерът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев. Той посети Кърджали, за да подкрепи кандидатите на левицата за предстоящите избори.

Един от основните приоритети на Милко Багдасаров, кандидат за кмет на Кърджали и дългогодишен директор на училище „Петко Рачов Славейков“, което Станишев определи като „едно от най-добрите в цялата държава“, е свързан с осигуряването на възможности за успешна професионална реализация на младежите от региона. "Младите хора ще се върнат в Кърджали, когато могат да намерят реализацията си тук. Реализация, която да им осигури добри доходи. Нека имат условия да отгледат децата си тук.", заяви кандидатът за кмет от левицата и допълни, че според проучвания над 50 % от анкетираните искат промяна в местната власт в региона.

„Затова изборите в края на месеца ще са тест дали ще продължим да търпим назначаването на партийни калинки или Кърджали ще се отвори за младите кърджалийци, които чакат шанс да се реализират, а не да изпращат пари на семействата си от столицата или от чужбина“, категоричен е Сергей Станишев.

„За съжаление, бъдещето на младите като че ли изцяло отсъства от националния дебат по време на тази кампания.“, отбеляза президентът на ПЕС. Тази тема е от особено значение за него, заради усхешното иницииране на Европейския младежки план, в който са залегнали Младежката гаранция, Детската гаранция, увеличаване на Еразъм+ и Културният чек.

„Местните ибори са важни като база за парламентарните избори. Те задават посоката на политическите процеси на национално ниво. Националната промяна трудно ще стане, без промяна на места. БСП има уникален шанс да възстанови позиции, загубени през 2015 г. Има умора от ГЕРБ“, твърди Станишев. И призова: „Именно поради тази умора и нуждата от промяна, верният избор е №56 в интегралната бюлетина, с Милко Багдасаров!“

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мениджърът на Хосеп Гуардиола - Хосеп Мария Оробит, обяви, че специалистът остава с "Манчестър Сити". Той добави, че никой от "Байерн" не е търсил клиента му. "Във футбола нищо не е сигурно - остави си все пак вратичка Оробит. - Говорих с Пеп само преди дни - миналата сряда. Всичко е същото - той се чувства добре в "Манчестър Сити"

С избирателни права във Великобритания разполага издирваният от Интерпол Пламен Галев. Името на дупнишкия мафиот фигурира в електоралните списъци в столицата Лондон, показа проверка на "България Днес" в тамошни публични справочници. В официалната информация е посочен и кварталът, където се води адресно регистриран Брат Галев

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.