Кабинет по специална педагогика откриха във Великотърновския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/7711659 www.24chasa.bg
Ректорът проф. Христо Бонджолов и деканът на педагозите проф.Венка Кутева в специализирания кабинет за обучение

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов и деканът на Педагогическия факултет проф. Венка Кутева откриха Кабинет по специална педагогика и приобщаващо образование в корпус 5 на ВТУ"Св.св. Кирил и Методий". Той е за нуждите на специалност „Начална училищна педагогика и специална педагогика“, която е уникална за България, а през тази учебна година завършва първият неин випуск, съобщиха от Ректората.

„Днес откриваме поредния нов кабинет в Педагогическия факултет. Добрата новина е, че съвсем скоро ще открием кабинет и във Филологическия факултет, след това в Историческия факултет и Философския факултет. И през този мандат ще продължим да създаваме по-добри условия за труд и обучение на всички във Великотърновския университет. В тези трудни времена трябва да обединим усилията на всички, които искат да помагат за доброто на университета – на завършилите студенти и на бизнеса“, каза при откриването проф. Бонджолов.

В новата зала ще се извършва разнообразна образователна, методическа, консултантска, диагностична и експертна дейност на студенти, учители, ресурсни учители, родители и специалисти в образователни и социални институции, в специализирани центрове за работа с деца от начална училищна възраст.

Учебната 2019/2020 година е юбилейна за Педагогическия факултет, който навършва 35 години от създаването си. Честването на тази годишнина е съпътствано от многобройни събития и тържества.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Две положителни проби на африканска чума по диви свине са регистрирани в Кюстендилско. Случаите са от селата Четирци и Страдалово. В четвъртък местните ловци са убили няколко диви свине, чиито проби потвърдили заболяването. Отстрелът в района е преустановен. Ще бъде свикана извънредна епизоотична комисия, късния следобед днес.

Най-новата коронована звезда на силиконовия конкурс "Мис Плеймет" Михаела Тодорова се отърка в най-новия политик в държавата. Красавицата и Слави Трифонов се събраха в шоуто на Дългия, а Михаела отиде на крака при Трифонов с короната си от конкурса. Силиконовата блондинка награби Дългия още на вратата за обща снимка,

Отрова за мишки, поставена в стена, е причината 9-годишният Стефчо от Кардам да почине. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в много тежко състояние с натравяне. Отровата е била поставена в отвори, които са зазидани с кал в стената,