Паркинг със скоби за 47 коли откриха в пловдивския район "Западен"

https://www.24chasa.bg/region/article/7711694 www.24chasa.bg
Новият паракинг е разчертан и е оборудван със скоби.

Модерен паркинг с 47 места, които се заключват със скоби, откриха на улица "Ружа" в пловдивския район "Западен". Това стана часове след дебата с кандидатите за кметове на Пловдив по една от телевизиите, където претендентът от ГЕРБ Здравко Димитров и опонентът му Славчо Атанасов обясниха, че решението да се заключват местата е неудачно, защото през деня други не могат да ги ползват.

Новият паркинг се появи на мястото на 20 гаражни клетки, които бяха премахнати, а теренът - преасфалтиран, разчертан и облагороден. Засега има само пет свободни места, останалите са наети срещу месечна такса от 20 лева. Всеки ползвател сутрин излиза с автомобила си и заключва със скоба мястото, за да му се пази и остава празно през целия ден. Това не решава проблема с паркирането, смятат кандидатите за кметове.

Настоящото ръководство на общината обаче смята, че тази политика е удачна и все повече пловдивчани я припознавали. Ако се изградели буферни паркинги в покрайнините на града щели да стоят празни, твърдят от градската управа.

93 000 лева е инвестицията на новото съоръжение на ул. "Ружа". Тя обаче е в една обществена поръчка заедно с още два паркинга, които ще се правят на ул. "Бряст" и бул. "Купривщица".