Даниел Панов: Проектираме нова индустриална зона между Велико Търново и Момин сбор

https://www.24chasa.bg/region/article/7712029 www.24chasa.bg
Даниел Панов изложи пред над 100 предприемачи приоритетите в следващата си управленска програма

Нова индустриална зона ще се оформи западно от Велико Търново през следващите няколко години. Бизнес районът ще бъде създаден в посока към село Момин сбор, с паралелното строителство на магистрала "Хемус" и високоскоростния път от Русе до старата столица. Реализацията на двата приоритетни национални проекти за стратегическата инфраструктура ще позволи разрастването на Западната индустриална зона, в чието цялостно обновяване Община Велико Търново вложи над 1,6 милиона лева европейски средства. Проектът бе реализиран от досегашния кмет Даниел Панов и екипа му.

Над 100 предприемачи от старата столица и региона уважиха поканата за среща от страна на Даниел Панов – кандидат за трети мандат, издигнат от ГЕРБ. За реализацията на плановете за новата индустриална зона общината и регионалното министерство работят интензивно в две направления: реконструкция и разширяване на шосето към с. Шемшево, и преустройството на сега съществуващия път до с.Момин сбор в четирилентово трасе. Именно край селото ще преминава скоростният път Русе-Велико Търново, а по него ще се излиза и към магистрала "Хемус".

Даниел Панов благодари на представителите на бизнеса, че споделят приоритетите в управленската му програма за следващия мандат – старопрестолният град и общината да предлагат все по-добро качество на живот, да продължи развитието на съвременни условия за бизнес и инвестиции, а иновативните производства с висока добавена стойност да бъдат във фокуса на подкрепата от страна на администрацията. Именно с тази насоченост е и проектираният от Панов и екипа му бизнес-инкубатор на територията на бившето Сержантско училище. Първата стъпка вече е факт с прехвърлянето на терените и сградите на общината.

"Благодаря за подкрепата на достойните предприемачи от общината. През годините на свободна пазарна икономика всеки от тях е изградил освен стабилен бизнес и безупречна репутация", коментира Даниел Панов.

"Убедени сме, че ще изпълните своята програма и нямаме съмнение във верността на поетите ангажименти, защото това е доказано още от времето, когато управлявахте общинската туристическа агенция", обърнаха се към Панов предприемачите.

Пред бизнеса бяха представени и кандидатите за общински съветници от отбора на ГЕРБ и СДС с номер 43 в бюлетината. В нея присъстват както утвърдили се в досегашната си работа местни парламентаристи, така и много нови лица, които ще са полезни за града и общината със своята експертиза и идеи. Листата е балансирана - кандидати за общински съветници са юристи, икономисти, предприемачи, лекари, учители, представители на интелектуалните и спортните среди, архитект.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка