Испански съд разпита по видеовръзка с Окръжен съд – Монтана свидетели по дело за трафик на хора

https://www.24chasa.bg/novini/article/7712166 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

На 16 октомври 2019 г. в Окръжен съд Монтана се проведе видеоконферентна връзка по изпълнение на европейска заповед за разследване, издадена от Окръжен съд – Мадрид, в Кралство Испания във връзка с образувано наказателно дело срещу лица, обвинени в извършване на престъплението „трафик на хора за сексуална експлоатация, извършено в рамките на криминална групировка“.

Свидетели по делото са български граждани, които живеят в България, и е необходимо снемането на показанията им с помощта на видеоконферентна връзка, се казва в заповедта. На 16 април 2019 г. съдебен състав с председател Диана Кузманова разгледа и призна европейската заповед за разследване, което е срещу деяние съставляващо престъпление и по законите на Република България.

Видеовръзката със съда в Мадрид с председател Артуро Бертран Нунес бе осъществена и съдия Кузманова сне самоличността на призованите двама свидетели и им разясни правата и задълженията. Адвокати на обвиняемите в Испания четирима български граждани и прокурорът по делото зададоха въпросите си към свидетелите и след получените отговори благодариха на съда в Монтана за съдействието.

Съдия Диана Кузманова също благодари на испанските магистрати и им пожела успех в работата и продължаване на ползотворно сътрудничество.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси

Бившето гадже на Луна пропя. Здравенякът Горан се прекръсти на Горджано, за да впечатли изпълнителката с кратко парче. "Горане, благодаря ти за тази серенада! За жеста много мило, но нещо не ти се е получило. Не разбрах целта ти - да ме впечатлиш или да ме изплашиш. Да не си станал талибан или си прекалил отново с дозата!