Ремонтират пожарната служба в Ген. Тошево – и за огнеборците, и за колите

https://www.24chasa.bg/region/article/7712207 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

В най-скоро време ще започне дългоочакваното строителство на нови гаражни клетки за пожарни коли в районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Генерал Тошево – съобщават от общината.

За целта има проведена процедура по Закона за обществените поръчки от страна на Министерството на вътрешните работи, а впоследствие и сключен договор за изпълнение. Паралелно с това между вътрешното министерство и Община Генерал Тошево е разписан договор за финансиране чрез дарение на заложените по проект строително-монтажни дейности. Срокът за изпълнение на същинската строителна дейност по гаражните клетки е 90 дни и влиза в сила от датата на откриване на строителната площадка. Средствата за строителните дейности са в размер на 100 000 лв. и са осигурени от общинския бюджет.

Целта на предприетата от Община Генерал Тошево инициатива е, както оптимизиране средата за нови пожарни автомобили, така и подобряване на условията на работа на огнеборците.

След изграждане на клетките за пожарни автомобили предстои и енергийно обновяване на сградата на Пожарната служба. То ще се реализира по спечелен от общинската администрация проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 5 жилищни и 4 административни сгради.