Военен музей ще е сред ключовите обекти в новия градски център на Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/7712328 www.24chasa.bg
Даниел Панов и евродепутатът Ева Майдел представиха визията за нов военен музей

Военен музей е сред ключовите обекти в концепцията за нов градски център във Велико Търново. Темата бе сред основните по време на срещата на досегашния кмет и кандидат за трети мандат Даниел Панов с повече от 30 офицери и сержанти от запаса и резерва. Панов подчерта, че заедно с експозиционния център, бъдещият военен музей и новата сграда на библиотеката са сред приоритетните инвестиции на общината в новото ларго на Велико Търново. В приятелския разговор участва и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел.

Приятна изненада направиха дамите от женското съсловие към великотърновската организация – те поздравиха Даниел Панов с букет от популярни песни, изпълнени лично от тях.

„Преди време заедно възстановихме традицията да бъде отдавана заслужена почит на Търновския гарнизон и да бъдат подобаващо отбелязвани знакови събития от родната история, както и делата на бележити българи. Господа офицери, благодаря за Вашата подкрепа и за мъдрите напътствия“, обърна се Панов към събеседниците си. Той благодари за доброто досегашно партньорство и изрази увереност, че то ще продължи и занапред.

„През последните години Велико Търново преживява инфраструктурно обновление, каквото градът не е виждал от десетилетия. Улици, учебни заведения, паметници на културата и жилищни сгради се модернизират с бързи темпове, което не става от само себе си, а е благодарение на професионалната работа на Даниел Панов и екипа му“, каза по време на събитието евродепутатът Ева Майдел.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",