Младен Тимчев: Предизборното виенско колело в Сандански е незаконно!

https://www.24chasa.bg/region/article/7712758 www.24chasa.bg

„Най-краткото определение за виенското колело е, че това е увеселително съоръжение. За санданчани обаче май то няма да е никак весело. Защото има много въпроси, на които досегашното общинско ръководство трябва да даде точни отговори. Това предизборно колело е на върха на омагьосания кръг в порочната практика на общинската администрация – безотговорно и нагло да се вземат решения на тъмно в 12 без пет, да не се търси диалог с гражданите, да не се се обсъжда с експерти. Малко преди края на мандата на кмета Кирил Котев започна строителството на „грандиозния обект” и много се бърза да се построи до изборите, явно с цел предизборна пушилка.“

Това заяви кандидатът на БСП за кмет на община Сандански – Младен Тимчев пред граждани. Той е категоричен, че виенското колело в града е незаконно, а общинската администрация за пореден път е доказала своята некомпетентност. „Тази администрация не знае, че така нареченото „виенско колело” е строеж и за него се издава разрешение за строеж, а не разрешение за поставяне. Тази бюрократична администрация издава с лека ръка разрешение за поставяне на едно 30-метрово съоръжение, като че става въпрос за поставяне на сергия за семки“, уверява Младен Тимчев.

Той разкрива, че администрацията на общината не познава дори собствената си наредба, приета през 2018 година. В противен случай щеше да знае, че не може да я ползва. Първо, защото такъв вид съоръжение в тази наредба няма и не е упоменато никъде. Второ, в парковете трябва да има план-схема, одобрена от общинския съвет, каквато отново липсва. И трето - най-важното, защото такова съоръжение може да се построи само и единствено с разрешение за строеж.

„Поведението на некомпетентната администрация е класически пример как едно добро начинание и една голяма инвестиция се хвърлят на вятъра. А кой контролира незаконните строежи съгласно закона? Кметът! Г-н кмете, дайте отговор на нас, гражданите! Безопасно ли е нашите деца да ползват виенското колело, при условие, че не е спазен законът при изграждането му и че същото никога няма да се въведе в експлоатация? Теренът подходящ ли е за направата на такова голяма съоръжение? Или, може би, трябва да попитате юридическите си съветници от София, които общината е наела и на които плаща 5000 лева месечно, а отделно са заплатите на общинските юристи, които са на щат”, казва кандидатът за кмет Младен Тимчев.

Той гарантира прозрачно управление и прозрачно разходване на публични средства, ако бъде избран за кмет на община Сандански. Ще се прави отчетност на всеки три месеца пред обществеността. Ще се аргументира и дискутира всяко важно решение на общинското ръководство, което касае харчене на общински средства или въпроси от обществено значение.

„Защото това управление загърби диалога с гражданите. Не знаем какви заеми е взела общината, върнати ли са част от тях. Има ли двойно проектиране на лекоатлетическата писта и на спортната зала? Не сме наясно защо се повиши такса смет. От тази такса се отчисляват средства за озеленяване и чистота. Влагат ли се тези средства в създаването на повече зелени площи и в по-добра хигиена по селата? Защо фонтанът на „Атлантически Алианс” е преструктуриран поради неработеща помпа, при положение, че е в гаранция до 2021 г.?”, пита Младен Тимчев. Той знае, че няма да получи отговори от настоящото общинско ръководство. Но санданчани имат шанс да получат отговори на всички свои въпроси, ако се доверят на кандидата на БСП за кмет на община Сандански.

Защото в управленската програма на Младен Тимчев ясно е записано, че в срок от три месеца ще се въведе публичен електронен регистър на всички сключени договори от общината, включително на гражданските договори, за да е видно как и за какво се харчат парите на гражданите в общината.

Отново в срок от три месеца ще бъде публично достъпна в цялост информацията за всички служители на община Сандански, техните отговорности и контакти – за да се прекрати практиката, която да позволява съществуването на „тайни и непознати“ служители за гражданите.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Голмайстор №1 на ЦСКА и "А" група Петър Жеков се присмя на новия член на елита ЦСКА 1948. Носителят на "Златната обувка" е против каквото и да е обединение с алтернативния "червен" клуб. В последните дни подобно мнение изразиха и други големи легенди на "армейците" като Димитър Пенев, Георги Велинов и Георги Илиев

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Футболният национал Божидар Краев не жали средства и време, за да поддържа буйните си къдрици. Той често ходи при своя личен фризьор, който да го подстригва и да оформя прическата му. През юни врачанинът ще навърши 23 години. Когато играеше в "Левски" като юноша Краев беше доста по-късо подстриган, но откакто отиде в датския "Мидтиланд" започна да