Общинските съветници в Севлиево одобриха изграждането на обходен път на града

https://www.24chasa.bg/region/article/7713368 www.24chasa.bg
Общинските съветници дадоха зелена светлина за обходния път на последно заседание за мандата

Въздържаха се шест общински съветника от коалиция „Избирам Севлиево“

Общинските съветници в Севлиево одобриха проекта на споразумение с Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждането на обходен път на града. Целта е чрез обхода да се облекчи трафика на автомобили през града. Предложението бе прието с 22 гласа "за", а шестима общински съветници от коалиция „Избирам Севлиево“ се въздържаха, предадоха от общината. Очакванията на АПИ са, че в следващите години преминаващите автомобили и камиони през Севлиево ще се увеличат, заради очакваното изграждане на тунела под връх „Шипка“.

Тогава пътят през Севлиево ще бъде и най-пряката транспортна връзка между Северозападна България и автомагистралите „Тракия“ и „Марица“. Прогнозата на АПИ е, че средно за денонощие автомобилното движение през Севлиево в следващите 20 години ще се увеличи с 2 186 автомобила.

Обходният път е от съществено значение, защото чрез него ще се пренасочи тежкотоварния трафик извън урбанизираните територии, ще се подобри качеството на въздуха в града.

Разходите, засягащи бюджета на Общината, са предвидени в насока изготвяне на инвестиционен проект и съгласувателните му процедури, както и отчуждаване и обезщетение на собственици на недвижими имоти, засегнати от проекта.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мениджърът на Хосеп Гуардиола - Хосеп Мария Оробит, обяви, че специалистът остава с "Манчестър Сити". Той добави, че никой от "Байерн" не е търсил клиента му. "Във футбола нищо не е сигурно - остави си все пак вратичка Оробит. - Говорих с Пеп само преди дни - миналата сряда. Всичко е същото - той се чувства добре в "Манчестър Сити"

С избирателни права във Великобритания разполага издирваният от Интерпол Пламен Галев. Името на дупнишкия мафиот фигурира в електоралните списъци в столицата Лондон, показа проверка на "България Днес" в тамошни публични справочници. В официалната информация е посочен и кварталът, където се води адресно регистриран Брат Галев

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.