Даниел Панов прави суши с млади топ готвачи

https://www.24chasa.bg/region/article/7714429 www.24chasa.bg
Даниел Панов показа кулинарни умения в Професионалната гимназия по туризъм

Кулинарно майсторство демонстрираха възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" и техни наставници от верига великотърновски ресторанти в Европейската седмица на професионалните умения. Училището е първото в България, поставено на картата на европейската инициатива. Възпитаниците му завоюват почетни отличия от различни конкурси и състезания в страната, а преобладаващата част от завършващите стажуват в туристически обекти на територията на общината.

Шеф Радослав Машков – главен готвач на веригата заведения за хранене, наложила великотърновския бранд в различни градове на страната, също е получил образованието си в ПГТ "Д-р Васил Берон". Днес той съчетава ангажиментите към менюто и екипа с преподавателска дейност в любимото училище.

Общински съветници от листата на ГЕРБ бяха гости на дванадесетокласниците от гимназията, а водачът Даниел Панов не издържа на изкушението и се включи в готвенето като асистент на Ивайло Гасеров – най-добрия млад готвач за 2018 г. Янислав Дамянов подложи на изпитание бъдещите общински управници с тест по приготвяне на суши. Към екипа на Панов се включи и кандидатът за кмет на Дебелец Снежана Първанова. И двамата признаха, че готвенето е тяхна страст, но младите майстори вече са професионалисти на високо ниво.

Даниел Панов прави суши
с млади топ готвачи

Развитието на туризма в региона влияе положително и на интереса към образование в Професионалната гимназия по туризъм. Индустрията на гостоприемството има най-значителен дял в икономическата структура на Велико Търново. Даниел Панов сподели, че през последните години темата за дуалното обучение е широко коментирана у нас, но ПГ по туризъм е един от примерите как на практика концепцията за съвременно професионално обучение трябва да бъде реализирана.

Даниел Панов прави суши
с млади топ готвачи

Професионалната гимназия по туризъм не е общинско училище, но екипът на настоящия кмет винаги е подкрепял инициативите на преподавателския екип и на талантливите му възпитаници. "Вие имате какво да покажете не само на връстниците си у нас, но и в Европа", насърчи децата Даниел Панов и пое ангажимента да съдейства за осъществяване на тесни контакти със сродни учебни заведения от побратимените на Велико Търново градове Байон във Франция и Твер в Русия.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ

Синята легенда и бивш национал Даниел Боримиров може да не рита отдавна, но финтира умело с маската си. Топпапараците на "България Днес" уловиха футболиста да носи по четири различни начина предпазното си средство в рамките на няколко минути. Боримиров ту е покрил цялото си лице, ту сложил маската под носа си, ту го дърпа напред-назад