Даниел Панов прави суши с млади топ готвачи

https://www.24chasa.bg/region/article/7714429 www.24chasa.bg
Даниел Панов показа кулинарни умения в Професионалната гимназия по туризъм

Кулинарно майсторство демонстрираха възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" и техни наставници от верига великотърновски ресторанти в Европейската седмица на професионалните умения. Училището е първото в България, поставено на картата на европейската инициатива. Възпитаниците му завоюват почетни отличия от различни конкурси и състезания в страната, а преобладаващата част от завършващите стажуват в туристически обекти на територията на общината.

Шеф Радослав Машков – главен готвач на веригата заведения за хранене, наложила великотърновския бранд в различни градове на страната, също е получил образованието си в ПГТ "Д-р Васил Берон". Днес той съчетава ангажиментите към менюто и екипа с преподавателска дейност в любимото училище.

Общински съветници от листата на ГЕРБ бяха гости на дванадесетокласниците от гимназията, а водачът Даниел Панов не издържа на изкушението и се включи в готвенето като асистент на Ивайло Гасеров – най-добрия млад готвач за 2018 г. Янислав Дамянов подложи на изпитание бъдещите общински управници с тест по приготвяне на суши. Към екипа на Панов се включи и кандидатът за кмет на Дебелец Снежана Първанова. И двамата признаха, че готвенето е тяхна страст, но младите майстори вече са професионалисти на високо ниво.

Даниел Панов прави суши
с млади топ готвачи

Развитието на туризма в региона влияе положително и на интереса към образование в Професионалната гимназия по туризъм. Индустрията на гостоприемството има най-значителен дял в икономическата структура на Велико Търново. Даниел Панов сподели, че през последните години темата за дуалното обучение е широко коментирана у нас, но ПГ по туризъм е един от примерите как на практика концепцията за съвременно професионално обучение трябва да бъде реализирана.

Даниел Панов прави суши
с млади топ готвачи

Професионалната гимназия по туризъм не е общинско училище, но екипът на настоящия кмет винаги е подкрепял инициативите на преподавателския екип и на талантливите му възпитаници. "Вие имате какво да покажете не само на връстниците си у нас, но и в Европа", насърчи децата Даниел Панов и пое ангажимента да съдейства за осъществяване на тесни контакти със сродни учебни заведения от побратимените на Велико Търново градове Байон във Франция и Твер в Русия.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси

Бившето гадже на Луна пропя. Здравенякът Горан се прекръсти на Горджано, за да впечатли изпълнителката с кратко парче. "Горане, благодаря ти за тази серенада! За жеста много мило, но нещо не ти се е получило. Не разбрах целта ти - да ме впечатлиш или да ме изплашиш. Да не си станал талибан или си прекалил отново с дозата!