Кирил Котев: Опонентите ни вече са готови да отричат всичко направено в опит да омаловажат резултатите

https://www.24chasa.bg/region/article/7714556 www.24chasa.bg

„Разбирам, че всеки се опитва да изпъкне по някакъв начин в предизборната кампания, но да отричаш всичко направено и то неща, които са за града и за хората е много далече от здравия разум“, това каза Кирил Котев, кандидат за кмет на Сандански, помолен да коментира думите на основния му опонент Младен Тимчев. Припомняме, че вчера кандидатът на БСП обвини местната управа, че предизборно са стартирали проект за изграждане на ново виенско колело в парка на града.

„Всеки ден слушам обвинения. Искам да попитам г-н Тимчев – според него, ако аз не бъда избран за кмет, какво ще направя – ще разглобя виенското колело и ще си го взема вкъщи? Това е нещо, което остава за града и неговите гости“, подчерта Кирил Котев. По думите му проектът е на частна компания, а местната власт по никакъв начин не може да влияе на сроковете на изпълнение.

Виенското колело вече е на практика издигнато, в момента вървят довършителни работи по него. То е най-високото в България със своите 30 метра от основата до върха. Кабинките на колелото са климатизирани (подобно на “Окото на Лондон”) и това ще му позволи да работи целогодишно.

„Това е още една атракция за града ни, на която ще се радват гостите ни години след като минат изборите. Дано и опонентите ни се замислят, че животът не започва и не свършва с този месец предизборна кампания. Общината е жив организъм със своите проблеми и очаквания. Много е лесно да говориш по всички теми и откровено да заблуждаваш хората. Но много по-трудно е да бъдеш конкретен и да изпълниш ангажиментите си“, категоричен бе Кирил Котев.

Според него всеки от кандидатите за кмет на Сандански, които са включени в битката за кметския пост трябва да дадат отчет за свършеното до тук, защото всеки от тях е бил участник в управлението на общината през различен период. „След като не го направиха, сега започнаха да критикуват и резултатите, които постигнахме за 4 години. Защо? Не искат ли Сандански да става по-добро място за живеене или властта е по-важна от всичко“, коментира Кирил Котев и попита как може да поемаш ангажимент, че в бъдеще ще се отчиташ, след като дори в разгара на кампанията не го правят.

Кандидатът за кмет допълни, че всички документи свързани с поставянето на виенското колело са налични в общинската администрация и обясни, че инвестицията е частна, но терена остава общински, отдаден под наем. Община Сандански е съдействала напълно, за да се реализира, но във всеки етап водещо е било мнението на експертите, а не на политическото ръководство. Направени са дори и допълнителни анализи за свлачищни процеси, изискани са всички сертификати за безопасност.

Намери своя кмет