Любомир Дреков: Обновяването на междублоковите пространства и зоните за отдих са мой приоритет

https://www.24chasa.bg/region/article/7714626 www.24chasa.bg

Обновяването на междублоковите пространства и зоните за отдих в "Лозенец" ще са сред основните ми приоритети през следващия мандат. Това заяви кандидатът за кмет на столичния район "Лозенец" Любомир Дреков.

"През последните години наблегнахме на реконструкциите на детските площадки в междублоковите пространства. От 34 площадки за игра, реновирахме 24. Готови сме с проекти за още 7. Изградихме и две нови детски площадки, като в момента работим по изготвянето на проект за още една. Тя ще бъде в междублоково пространство, отредено за строителство, което успяхме да си върнем от частен инвеститор. Сега ще го превърнем в място за отдих и игра на деца", каза Дреков. 

Той е категоричен, че промяната на междублоковите пространства в "Лозенец" се случва и с активното участие на жителите на района. Пример за това са реализираните проекти по програма „Зелена София“, студентските практики на Университета по архитектура, строителство и геодезия и др.

Любомир Дреков: Обновяването на междублоковите пространства и зоните за отдих са мой приоритет

"В момента се ремонтират настилките в междублоковите пространства на високите блокове на бул. "Н. Й. Вапцаров". Ще продължим с тази дейност и през следващите години - освен смяна на настилките, предвиждаме облагородяване на местата с паркова мебел и озеленяване", обясни Дреков.

През изтеклия мандат са обновени и две градини, едната с площ над 14 дка. Там са подменени 2,8 дка настилки, изградени са поливна система, нови алеи, осветление, детска площадка, засадени са широколистни и иглолистни дървета, поставени са пейки и кошчета за отпадъци, видеонаблюдение. Дреков планира да превърне още няколко места в горната част на "Лозенец" в зони за отдих.

"Имаме още много работа, но сме поставили основите. Затова грижата за междублоковите пространства и местата за отдих продължават да са приоритет в програмата ми за следващите 4 г.", каза Дреков.

Намери своя кмет