Нови паркинги в “Славейков” и спиране на презастрояването искат от МК “Ние, Гражданите”

https://www.24chasa.bg/region/article/7714692 www.24chasa.bg
Кандидатите за общински съветници Ангел Божидаров, Тодор Ангелов и Степан Дадурян (от ляво на дясно) се срещнаха с бургаски пенсионери.

Жителите на квартала приветстват идеята за изграждане на “леко метро”

Повече от два часа продължи срещата на кандидатите за общински съветници от коалиция “Ние, Гражданите” Ангел Божидаров, Тодор Ангелов и Степан Дадурян с пенсионерите от клуб “Прогрес” в бургаския кв. “Славейков”.

Пред събралите се граждани местните политици изложиха платформата си за развитие на Бургас през следващите 4 г. Освен основните акценти, залегнали в предизборната програма на местната коалиция, бяха разгледани и други приоритетни точки за развитие и подобряване на средата за живот. Един от основните проблеми, с които се ангажираха от коалицията, е проектиране и построяване на паркинги в комплекса, с което ще се ограничи и презастрояването в тази част на града.

Жителите на “Славейков” приветстват идеята на коалиция “Ние, Гражданите” за изграждане на “леко метро”. Според тях съоръжение от такъв тип би довело до по-бърза и по-лесна транспортна комуникация между кварталите.

Бургаските пенсионери изложиха наболели за тях проблеми, като завишаване на субсидията за пенсионерските клубове, ремонтиране на помещението, обособено като клуб, осигуряване на допълнителни парични средства за участието им във фолклорни изяви.Като най-голям проблем и спешна нужда от разрешаването му обаче възрастните хора посочиха замърсяването на въздуха.

Според тях жителите на квартала са най-потърпевши от основните замърсители на въздуха - заводите “Кроношпан” и “Лукойл”, тъй като са най-близо до тях.

Друг неприятен момент през летния сезон, който жителите на бургаския кв. “Славейков” изтъкнаха, е шумът от самолетите, прелитащи над комплекса. Те поискаха спешни мерки, за да се сменят коридорите на преминаване на летателните машини, което ще намали шумния “терор”, на който са подложени.

Кандидатите за общински съветници от коалиция “Ние, Гражданите” се ангажираха с поставянето на тези наболели въпроси за разглеждане и вземане на спешни мерки за тяхното разрешаване.

Кандидатите за общински съветници Ангел Божидаров, Тодор Ангелов и Степан Дадурян (от ляво на дясно) се срещнаха с бургаски пенсионери.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет