Коалицията на “Демократична България” в Благоевград се цепи

https://www.24chasa.bg/region/article/7714744 www.24chasa.bg
Христо Иванов, Калоян Ханджийски и ген. Атанас Атанасов (от ляво на дясно) се срещнаха след коалиционния спор.

Местните структури на “Да, България” и зелените оттеглят подкрепата си от кандидата за кмет Калоян Ханджийски, не искат да са в задкулисни договорки

10 дни преди изборите хората на ДСБ и партията на Христо Иванов в Благоевград се разцепиха. Местните структури на “Да България” и “Зелено движение” оттеглиха подкрепата си от кандидата за кмет Калоян Ханджийски, издигнат от обединението “Демократична България”. Те решиха да не номинират представители в листата за кандидати за общински съветници. Причината - листата е пълна само с представители на ДСБ и така не са зачетени позициите на двете партии.

“Взехме това нелеко за нас и нашите симпатизанти решение, тъй като листата на “Демократична България” в сегашния ѝ състав бе регистрирана само от единия ѝ коалиционен партньор - политическа партия “Демократи за силна България”, след неспазване на съгласуваните процедури за вътрешно-коалиционно обсъждане и одобрение и незачитане на изразените позиции на другите двама партньори в обединението”, пишат в официалното си изявление двете формации. То е подписано от председателите на местните им организации.

“Нечии лични болни амбиции няма как да коментирам. Безизвестни господа имат претенции”, заяви пред “24 часа” кандидатът за кмет на Благоевград Калоян Ханджийски. Той потвърди, че в листата за общински съветници не присъстват представители на “Да, България и “Зелено движение”.

“Те имаха претенции за първото място в листата. В крайна сметка ръководството на централно ниво се произнесе в наша полза и те се направиха на обидени”, обясни още Ханджийски. И подчерта, че в листата присъстват хора от гражданската квота и дори бивши представители на СДС.

Ханджийски се срещнал с лидера на “Да, България” Христо Иванов, който потвърдил подкрепата си за него като кандидат-кмет и за така подредената листа. Местните структури обаче отказват какъвто и да било диалог и сътрудничество.

“Да, България” и “Зелено движение” отказват да бъдат част от статуквото на задкулисни политически договорки и пазарлъци в последния момент”, категорични са в позицията си двете партии в Благоевград.

Намери своя кмет