Рекорден спад на грабежите в Слънчев бряг, 300 камери опасват комплекса

https://www.24chasa.bg/region/article/7716131 www.24chasa.bg
Изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров /вдясно/ отчете ползата от системата за видеонаблюдение в курорта.

Рекорден спад на грабежите в Слънчев бряг е отчетен в края на сезона, благодарение и на ефективната система за видеонаблюдение и охрана, съобщи изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АЗ Златко Димитров по време на Третата национална конференция SMARTOURISM.BG в Бургас. Информацията бе потвърдена и от Областната дирекция на МВР, в лицето на нейния говорител Цветелина Рандева.

Димитров уточни, че едва 10 са регистрираните и разкрити случаи на грабежи в най-големия комплекс чрез системата за сигурност, внедрена от акционерното дружество.

"През последните 4 години основният приоритет и инвестиции са в системи за ефективно видеонаблюдение и охрана на комплекса по време на активния туристически сезон. Над 300 камери покриват 80% от територията и улесняват работата на полицията при разследване и разкриване на нередности. Изградена е и система за разпознаване на регистрационните номера на превозните средства, която следи движението на всяко МПС от влизането до изхода от комплекса", заяви Златко Димитров.

Системата за видеонаблюдение е довела и до икономии при командироване на полицаи от вътрешността на страната. Разходите за тях през тази година са 166 935 лв., а за периода 2015-2019 са общо 940 391 лв.

"Време е да спрем да бъдем само реактивни в моментите на криза, а да станем проактивни и да успяваме да се подготвим за реакция още при първите сигнали за предстоящи проблеми в туристически сезон. Вярвам, че туристическият бизнес на територията на община Несебър е много опитен, в годините на криза показа, че е гъвкав и може да се справя", коментира Димитров, в отговор на въпрос за проблемите в сектора заради фалита на Thomas Cook и последиците от кризата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Футболният национал Божидар Краев не жали средства и време, за да поддържа буйните си къдрици. Той често ходи при своя личен фризьор, който да го подстригва и да оформя прическата му. През юни врачанинът ще навърши 23 години. Когато играеше в "Левски" като юноша Краев беше доста по-късо подстриган, но откакто отиде в датския "Мидтиланд" започна да

Животинката е с тежки наранявания и трудно се храни Бебе сърненце е нападнато от бездомно куче и след неравна битка получава тежки наранявания. За драматичната история разказаха от фондация "Дивите животни". "Първото за тази година прието за лечение сърне се казва Трънка и е доста лошо ранено. Раните по него са предполагаемо от множество