Категорична подкрепа за Даниел Панов от жителите на село Балван

https://www.24chasa.bg/region/article/7716437 www.24chasa.bg
Даниел Панов обсъди с хората от Балван и Ново село плановете си за населените места в следващия мандат

Бившият кмет на селото Радослав Христов: „Никой от опонентите Ви не е подготвен“

Във великотърновското село Балван изказаха категоричната си подкрепа към досегашния кмет на община Велико Търново Даниел Панов, който е кандидат за трети управленски мандат, издигнат от ГЕРБ. Най-силно се чу мнението на бившия кмет на селото Радослав Христов. „Истината е, че много неща се направиха за населените места и в частност – за Балван. Подготовката за едно управление не трае месец или два, а четири години. Никой от останалите кандидати не е подготвен. Реално, Вие нямате опоненти”, обобщи Христов.

Хората се изказаха положително за подобренията в облика на населеното място през последните четири години. Досегашният кмет Недьо Георгиев подчерта, че винаги е разчитал на подкрепата на Даниел Панов и резултатите говорят сами. В селото е изграден изцяло нов парк, ремонтирани са гримьорните на читалището, асфалтиран е подходът от главния път, ремонтирани са улици. „Най-важна е помощта, която Панов оказа за запазване на училището и на детската градина в селото“, подчерта Недьо Георгиев.

Бившият кмет на Балван Радослав Христов стисна ръката на Даниел Панов
Бившият кмет на Балван Радослав Христов стисна ръката на Даниел Панов

Увеличение на бюджета за читалищата, към които има действащи фолклорни състави, пое като ангажимент Даниел Панов още за следващата година. Той бе силно развълнуван от изпълненията на певческата и танцувалната формация към Народно читалище „Нива 1898” в Балван.

Даниел Панов дава автограф на кмета на Ново село Христо Христов
Даниел Панов дава автограф на кмета на Ново село Христо Христов

„Благодаря ви, че с хъс и любов опазвате и популяризирате нашите чудесни традиции, обичаи, народни песни и танци. Това е искрено родолюбие и то трябва да бъде насърчено, това е истинската, живата реклама на Велико Търново и България”, обърна се към читалищните деятели и изпълнители Панов.

Най-малко четири улици в Балван ще бъдат цялостно преасфалтирани през новия мандат, бе друг от поетите ангажименти. Голяма перспектива за населеното място ще даде строителството на магистралите „Хемус” и „Русе – Велико Търново”, които ще се пресекат на няколко километра североизточно от Балван, подчерта още Панов.

В Ново село ще бъде изградена отводнителна мрежа

Да бъде реализиран проектът за отводнителната мрежа на Ново село - около този ангажимент се обединиха Даниел Панов и кметът на населеното място Христо Христов. Инвестиционното намерение е на стойност 300 000 лева и ще реши проблемите, създавани от подпочвените води, които в дъждовно време пълнят с вода мазите на местни жители.

В Ново село чужденците, подали декларации за гласуване на местните избори, са повече отколкото в цялата община, увери Христо Христов.

В разговорите с обществеността в двете населени места участваха и кандидатите за общински съветници от отбора на ГЕРБ и СДС с номер 43. Местните жители останаха доволни, че най-голямото дясноцентристко обединение издига хора с авторитет, висока експертиза и професионални качества.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едната от секси психоложките на националите Лилия Стефанова се уреди в телевизията на Слави Трифонов. Добилата скандална слава покрай нападките на Николета Лозанова терапевтка получи своя рубрика в шоуто на гологлавия водещ. Блондинката ще коментира злободневни теми. Тя получи предложението за работа, след като плени Слави с чара си

Пада от мотор, получава редица травми и фрактури Симеон ДЕМИРЕВ Тежък инцидент претърпява Луиза Григорова по време на снимките на филм "Диви и щастливи". Голяма част от сцените са екстремни и опасни. А актьорите се отървават на косъм от ужасни травми. Не и Луиза Григорова. В една от тях актрисата яхва мощен мотор,

Безводието изведе на протест жителите на Перник и околните села. От началото на седмицата районът е на воден режим заради пресушаването на близкия язовир "Студена". По план вода трябва да има 10 часа в денонощието, но граждани са бесни, че в центъра на Перник има за повече време, а в крайни квартали водата е с жълтеникав цвят