Бизнесът: Велико Търново трайно се нареди сред проспериращите градове

https://www.24chasa.bg/region/article/7717534 www.24chasa.bg

Велико Търново трайно се нареди сред проспериращите български градове и развитието на Западната индустриална зона е само един от примерите за това. Тази оценка дадоха редица компании,  по време на срещите на досегашния кмет Даниел Панов с ръководствата и колективите от служители. В конструктивните разговори участваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ и СДС с номер 43 Венцислав Спирдонов, Росен Иванов, Христо Стоев, Георги Недев, Атанас Парушев и Мариян Арабаджиев, предадоха от пресцентъра на ГЕРБ във Велико Търново.

Панов е кандидат за трети управленски мандат начело на Старата столица, издигнат от ГЕРБ. Той припомни, че само през последните четири години в общината са инвестирани над 125 милиона лева – европейски, държавни и общински средства.

„Затвърдихме мястото на Велико Търново сред седемте водещи общини по целесъобразно инвестирани средства от Европейския съюз. Това значително повишава доверието към нас и ни позволява да кандидатстваме за финансиране от ЕС с повече и по-различни дейности през следващия програмен период“, коментира Даниел Панов.

Предприятието „Момина крепост“ АД е добрият пример как бизнесът също се развива с европейски средства. Пет нови поточни линии за производство на медицински консумативи са монтирани в рамките на реализацията на проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. С инвестицията за над 7,5 милиона лева са разкрити са 60 нови работни места.

„Доброто партньорство между местната власт и бизнеса е важен фактор в съвременното развитие на Велико Търново и общината“, подчертаха от ръководството на „Момина крепост“ АД. Даниел Панов пое конкретен ангажимент в подкрепа на компанията – осъществяване на връзка с училища във Велико Търново, за да бъде реализирана програма за професионална подготовка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",