Бизнесът: Велико Търново трайно се нареди сред проспериращите градове

https://www.24chasa.bg/region/article/7717534 www.24chasa.bg

Велико Търново трайно се нареди сред проспериращите български градове и развитието на Западната индустриална зона е само един от примерите за това. Тази оценка дадоха редица компании,  по време на срещите на досегашния кмет Даниел Панов с ръководствата и колективите от служители. В конструктивните разговори участваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ и СДС с номер 43 Венцислав Спирдонов, Росен Иванов, Христо Стоев, Георги Недев, Атанас Парушев и Мариян Арабаджиев, предадоха от пресцентъра на ГЕРБ във Велико Търново.

Панов е кандидат за трети управленски мандат начело на Старата столица, издигнат от ГЕРБ. Той припомни, че само през последните четири години в общината са инвестирани над 125 милиона лева – европейски, държавни и общински средства.

„Затвърдихме мястото на Велико Търново сред седемте водещи общини по целесъобразно инвестирани средства от Европейския съюз. Това значително повишава доверието към нас и ни позволява да кандидатстваме за финансиране от ЕС с повече и по-различни дейности през следващия програмен период“, коментира Даниел Панов.

Предприятието „Момина крепост“ АД е добрият пример как бизнесът също се развива с европейски средства. Пет нови поточни линии за производство на медицински консумативи са монтирани в рамките на реализацията на проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. С инвестицията за над 7,5 милиона лева са разкрити са 60 нови работни места.

„Доброто партньорство между местната власт и бизнеса е важен фактор в съвременното развитие на Велико Търново и общината“, подчертаха от ръководството на „Момина крепост“ АД. Даниел Панов пое конкретен ангажимент в подкрепа на компанията – осъществяване на връзка с училища във Велико Търново, за да бъде реализирана програма за професионална подготовка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Юлиан Вергов е безстрашен на две гуми, видя "България Днес". През паркове и булеварди в столицата, актьорът фучи с колелото си. С шапка и очила дегизировката му е недостатъчна и Вергов е лесно разпознаваем за пешеходците, които в последния момент се отдръпват, за да му направят път. Безаварийно каране, Вергов

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ