ВТУ обсъжда с гости от Виетнам разширяване на сътрудничеството

https://www.24chasa.bg/region/article/7717539 www.24chasa.bg
Академичното ръководство и гостите от Виетнам планираха бъдещи инициативи

На официално посещение във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ пристигна делегация от Виетнам. Тя е водена от проф. Хоанг Тхай Лан, президент на Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България – гр. Хо Ши Мин. В състава на делегацията влизат още проф. Ву Куанг Ман и Нгуен Ву Кън, журналист, предадоха от Ректората.

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов приветства гостите и ги запозна с историята, традициите, развитието и успехите на нашия университет. В срещата участие също взеха зам.-ректори, проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет; и проф. Стоян Буров – Емеритус професор на ВТУ (Professor emeritus), и дългогодишен преподавател по български език във Виетнам.

Водещо в разговорите с виетнамската делегация бе обсъждането на вече сключеното споразумение за сътрудничество между Великотърновския университет и Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България – гр. Хо Ши Мин. Целта е то да бъде допълнено и разширено, както и да се предвидят бъдещи съвместни инициативи и проекти.

През 2020 г. се навършват 70 години от установяване на дипломатически отношения между България и Виетнам. В тази връзка на работната среща присъства и инж. Симеон Димчев, председател на Българското дружеството за приятелство с Виетнам.

След края на срещата гостите от Виетнам разгледаха Великотърновския университет.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",