Правят спортната зала в Добрич достъпна за хора с увреждания

https://www.24chasa.bg/region/article/7717836 www.24chasa.bg
Зам.-кметът Росица Йорданова с подписания договор

Спортен комплекс „Добротица“ в Добрич ще бъде с достъпна архитектурна среда за хората с увреждания - съобщават от общината.

Подписан е договор за финансиране на проектно предложение „Създаване на елементи за достъпна среда при спортен комплекс „ Добротица“, град Добрич“ от зам.–кмета Росица Йорданова и изпълнителния директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Проектът на община Добрич е финансиран от Агенцията и неговата основна цел е изграждане на достъпна архитектурна среда за хората с увреждания. Предвидената безвъзмездна финансова помощ е 22 614 лв. за строително–монтажни работи.

От Агенцията ще бъдат финансирани 10 проекта, сред които община град Добрич се нарежда на трето място по точки, а по размер предоставеното безвъзмездно финансиране е на второ.

Проектът ще даде възможност да се изгради рампа за достъп към централния вход на комплекса и да се обособи зона за хора с намалена подвижност и хора с увреждания, включително и достъп към нея в залата за волейбол и баскетбол. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",