Правят спортната зала в Добрич достъпна за хора с увреждания

https://www.24chasa.bg/region/article/7717836 www.24chasa.bg
Зам.-кметът Росица Йорданова с подписания договор

Спортен комплекс „Добротица“ в Добрич ще бъде с достъпна архитектурна среда за хората с увреждания - съобщават от общината.

Подписан е договор за финансиране на проектно предложение „Създаване на елементи за достъпна среда при спортен комплекс „ Добротица“, град Добрич“ от зам.–кмета Росица Йорданова и изпълнителния директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Проектът на община Добрич е финансиран от Агенцията и неговата основна цел е изграждане на достъпна архитектурна среда за хората с увреждания. Предвидената безвъзмездна финансова помощ е 22 614 лв. за строително–монтажни работи.

От Агенцията ще бъдат финансирани 10 проекта, сред които община град Добрич се нарежда на трето място по точки, а по размер предоставеното безвъзмездно финансиране е на второ.

Проектът ще даде възможност да се изгради рампа за достъп към централния вход на комплекса и да се обособи зона за хора с намалена подвижност и хора с увреждания, включително и достъп към нея в залата за волейбол и баскетбол. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Юлиан Вергов е безстрашен на две гуми, видя "България Днес". През паркове и булеварди в столицата, актьорът фучи с колелото си. С шапка и очила дегизировката му е недостатъчна и Вергов е лесно разпознаваем за пешеходците, които в последния момент се отдръпват, за да му направят път. Безаварийно каране, Вергов

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ