Световни шампиони по карате зад Славчо Атанасов

https://www.24chasa.bg/region/article/7718502 www.24chasa.bg
Славчо Атанасов с братя Команови.

Има какво да се прави по спортната база в Пловдив. В това са категорични световните шампиони по карате братята Александър и Иван Команови, които разговаряха с кандидата за кмет на НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов и дадоха подкрепата си за него.

Те са убедени, че той ще бъде добър градоначалник, защото е дисциплиниран, последователен и не отстъпва от целите си. Александър е трикратен световен шампион по карате киокушин, а неговият брат Иван е вицешампион и два пъти европейски. Изповядват мотото "Няма късмет, само умения" и са се захванали да обучават много пловдивски деца.

"На базата на опита, който сме натрупали в Япония, Русия и други големи центрове по карате, искаме да внедрим в нашия спорт някои по-модерни и нови разбирания и методики на обучение и тренировки, които вече дават добри резултати по света", коментираха братя Команови. В тяхната академия децата вече са завоювали само в рамките на една година 9 златни, 5 сребърни и 1 бронзов медал в различните категории и възрастови групи. "Ние търсим успеха не само на физическо ниво, работим и върху философията, психиката и тактиката на боя, държим състезателите ни да са всестранно развити", обясниха шампионите. Смятат, че Атанасов държи на думата си и какво е обещал го изпълнява. Той пък се ангажира да направи необходимото за подобряване на базата и залите за тренировки на спортните клубове, за които да има и по-големи субсидии.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко