Платформа слага край на тъмните сделки в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7718515 www.24chasa.bg
Адвокат Георги Колев и IT специалистът Николай Димитров показаха как действа платформата.

Електронна платформа, която изкарва на светло работата на Общинския съвет, процедурите по обществени поръчки, търгове и дава възможност на пловдивчани да участват в управлението, бе представена от кандидата за кмет на ЗС "Александър Стамболийски" Георги Колев.

Тя вече качена онлайн и всеки пловдивчани може да я разгледа и изпробва. Платформата обхваща най-важните аспекти от управлението на една община, които в момента са обвити в мистификация, обясни Колев.

Чрез нея всеки гражданин може да се запознае с дневния ред на Общинския съвет. Ще може да гласува и да дава съвети какво би направил. Така, ако по някоя точка се натрупат голям брой предложения, то извадката от тях ще бъде дадена на общинските съветници. Те ще знаят, че 6000 или 20 000 души са гласували по дадена точка и ще трябва да се съобразят. Чрез тази система 400 000 пловдивчани стават съветници", обясни Георги Колев.

Платформата дава възможност сесиите да се излъчват онлайн и всеки да вижда как гласуват съветниците. Ще има модул, по който хората да задават дневния ред на града. "Целта ни е да изкараме тези дискусии от социалните мрежи, където е пълно с тролове и хейт, за да се превърнат те в конструктивни. По този начин действат редица големи общини в света, като Москва например", посочи Колев.

Системата ще проследява всяка обществена поръчка - от отваряне на офертите до участниците, като всичко ще е съобразено със Закона за личните данни.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси

Бившето гадже на Луна пропя. Здравенякът Горан се прекръсти на Горджано, за да впечатли изпълнителката с кратко парче. "Горане, благодаря ти за тази серенада! За жеста много мило, но нещо не ти се е получило. Не разбрах целта ти - да ме впечатлиш или да ме изплашиш. Да не си станал талибан или си прекалил отново с дозата!