За първи път БСП няма кандидат в Севлиево, подкрепя бизнесмен срещу д-р Иван Иванов от ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/region/article/7719088 www.24chasa.bg
Д-Р ИВАН ИВАНОВ

Севлиевци са хора предприемчиви и далновидни. Не приемат никого за даденост, но и не са склонни на експерименти по отношение на своето благосъстояние и комфорт на живот. И с право - Севлиево е икономическият мотор на Севера, а в последните години не отстъпва по благоустройство, инфраструктура, доходи на повечето европейски градове от своя мащаб.

“Тук се живее спокойно, безработица няма, градската среда е все по-приветлива и е чудесно място да отгледаме децата си”, казват млади севлиевци. За тях градът се развива правилно в последните 8 г. и заради това биха заложили на предвидимост, е мнението на политическите анализатори.

Това извежда управлявалият два мандата д-р Иван Иванов от ГЕРБ с едни гърди пред опонентите в кампанията. Кандидатите обаче са 8, което вероятно ще доведе до разпиляване на гласове и най-вероятно ще има балотаж. За разлика отпреди 4 години обаче липсва класическият сблъсък ляво-дясно. За първи път БСП няма собствен кандидат за кмет в Севлиево, а ще търси реванш срещу ГЕРБ чрез подкрепа за независимия Богомил Петков. Като нов играч строителният предприемач има потенциал да е основният конкурент на д-р Иванов на балотажа.

Шансове да се бори на втори тур има и Светла Георгиева, издигната от “Ние, Гражданите”, допускат наблюдатели.

Победата на д-р Иван Иванов обаче няма да е изненада за никого. Последните 8 г. той работи без скандали с всички политически сили и най-вече ръка за ръка с бизнеса. В икономическия оазис инвестират над 1200 компании и благодарение на доброто взаимодействие с общината те влагат милиони освен в разширяване на производства, и в градски проекти.

Привличат работна ръка

от съседни градове,

дори от София, с високи заплати. Одобрявано от севлиевци е реновирането на общинската болница. Усилията на д-р Иванов да я съхрани, за да гарантира на съгражданите си достъп до добро здравеопазване, срещат подкрепа от водещите компании. Вече са обновени и снабдени с модерна медицинска техника почти всички отделения. Предстои откриване на ново детско отделение.

Общината е отличник по реализирани европроекти. Вече са преобразени всички училища и детски градини, има готови проекти и осигурено финансиране за селата. Обитателите на 23 многофамилни сгради се ползват от комфорта на санирането, а това са почти всички блокове.  

С ренесанса на крепостта Хоталич и богата палитра от събития през цялата година Севлиево се утвърди като предпочитана дестинация за фестивален туризъм.

Въпреки че основен коз за опонентите му е проблемът с водата на Севлиево, д-р Иванов направи първите реални крачки за справяне с десетилетията воден режим. Задвижи подмяна на довеждащи водопроводи, реконструкции и рехабилитация на мрежи, за да се ограничат огромните загуби, оставящи севлиевци перманентно на сухо.

Иванов е готов с проекти за:

- ремонт на моста с лъвовете над река Росица;

- изграждане на улично осветление по селата;

- развитие на Хоталич;

- довършване на велоалеята в града и спортна площадка във всеки квартал. Предвижда в третия си мандат спортните бази да се отворят за безплатно ползване.

Официално БСП заедно с АБВ, “Движение 21”, “Партия на зелените” и “Воля” застанаха зад независимия Богомил Петков. Собственикът на водеща строителна и текстилна компании, шеф на камарата на строителите в област Габрово и член на УС на национално ниво досега не е бил в политиката. Популярен е с обществената и благотворителната си дейност, той е ротарианец и тамплиер. Петков тръгна в кампанията с твърдението, че не го блазнят постове, а иска да свърши работа. И с обещанието, че  

няма да вземе нито лев

заплата, ако стане кмет

“Ще бъде дарена за довършването на храм “Св. Петка”, чийто градеж съм започнал от основите, за детски център и дом за стари хора”, обеща на откриването Богомил Петков. Твърди, че има идеи и решения за бъдещето на града и общината. Води активна кампания, но посланията му се приемат нееднозначно най-вече заради обвързване на името му в кметската битка с БСП.

В интригата кой ще се изправи срещу настоящия кмет на балотаж се намесва и Светла Георгиева. Тя е от екипа на най-голямата компания в Севлиево. Пряко ангажирана е със стажантската програма и има принос за развитието на професионалното образование в града. Популярна е и с обществената си дейност. Инициатор е на редица каузи чрез сдружението “Граждани за Севлиево”. Тя може да увлече гласовете на избиратели, дистанцирани от партийните кандидатури. Част от опонентите ѝ обаче я определят като номинация, зад която прозира подкрепата на БСП.

Доминацията в местния парламент съвсем не е без значение и вероятно ще роди странни колаборации.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г