ДАНС проверява нови адресни регистрации в Кочериново

https://www.24chasa.bg/novini/article/7720031 www.24chasa.bg

Сто двайсет и един души новоргистрирани в община Кочериново, са били обект на проверка на ДАНС. Служители на държавната агенция са извършили проверка в общината, във връзка с предстоящите избори. Това съобщи за БТА заместник-кметът Любка Джонова, временно изпълняваща длъжността кмет на общината.

"Проверката беше извършена в петък за няколко часа, напълно изненадващо", казаха от администрацията. Според изпълняващата длъжността кмет, обект на контрола е била службата "ГРАО" и броя на регистрацията на жителите по постоянен и настоящ адрес. "Съставен е протокол и очакваме резултатите от проверката", каза още Джонова.

По нейни данни, предоставени й от отдел "ГРАО", новорегистрираните жители по настоящ адрес в общината за тази година са 111, а по постоянен - 10.

В общината имаме десет населени места, информацията се отнася за цялата община Кочериново. Освен това имаме и дом за възрастни хора и бройката варира", коментира още Джонова.

Данни за проверката нямаше в Общинската избирателна комисия /ОИК/, откъдето съобщиха, че оттам не са изисквани данни. Според председателя на ОИК Атанаска Богоева, броят на избирателите в общината за предстоящите избори е около 3 100.

В битката за кмет на Кочериново участват петима кандидати.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",