ДАНС проверява нови адресни регистрации в Кочериново

https://www.24chasa.bg/novini/article/7720031 www.24chasa.bg

Сто двайсет и един души новоргистрирани в община Кочериново, са били обект на проверка на ДАНС. Служители на държавната агенция са извършили проверка в общината, във връзка с предстоящите избори. Това съобщи за БТА заместник-кметът Любка Джонова, временно изпълняваща длъжността кмет на общината.

"Проверката беше извършена в петък за няколко часа, напълно изненадващо", казаха от администрацията. Според изпълняващата длъжността кмет, обект на контрола е била службата "ГРАО" и броя на регистрацията на жителите по постоянен и настоящ адрес. "Съставен е протокол и очакваме резултатите от проверката", каза още Джонова.

По нейни данни, предоставени й от отдел "ГРАО", новорегистрираните жители по настоящ адрес в общината за тази година са 111, а по постоянен - 10.

В общината имаме десет населени места, информацията се отнася за цялата община Кочериново. Освен това имаме и дом за възрастни хора и бройката варира", коментира още Джонова.

Данни за проверката нямаше в Общинската избирателна комисия /ОИК/, откъдето съобщиха, че оттам не са изисквани данни. Според председателя на ОИК Атанаска Богоева, броят на избирателите в общината за предстоящите избори е около 3 100.

В битката за кмет на Кочериново участват петима кандидати.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи