Валентин Ревански дарява заплатата си всеки месец, ако го изберат за кмет на Ямбол

https://www.24chasa.bg/region/article/7720835 www.24chasa.bg

Когато си свикнал да даряваш, е трудно да спреш. Кандидатът за кмет на Ямбол Валентин Ревански от десетилетия си е създал навик да дава своето време, лични пари и опит на хора, изпаднали в нужда, на спорта, на културата. И го прави без очаквания добрините да му се върнат от тези, на които е помогнал.

Затова за тези, които го познават, въобще не е изненада, че той е решил да се откаже от възнаграждението си за кмет, ако бъде избран за такъв, и да го дарява всеки месец на талантите на Ямбол или на хора, които имат нужда от лечение или други лични проблеми.

Заплатата на кмета в Ямбол в момента е 3000 лева. И досега от името на кмета излизаха награди за деца или творчески състави, но тези пари никога не са били за сметка на възнаграждението, което е било изплащано на градоначалника.

"Местното самоуправление е неизменно свързано с голяма отговорност и отдаденост. Със силно изразена воля и желание за работа в полза на града и неговите граждани!", категоричен е кандидатът за кмет на Ямбол Валентин Ревански.

"Заплатата на кмета ще бъде дарявана всеки месец! Тя ще бъде разпределена за тези, които са имали успехи в сферата на културата, изкуството, образованието, спорта или в друга дейност. За нашите, ямболски деца, прославили Родината ни, или за тези, които се нуждаят от помощ. Те го заслужават!", написа в Деня на българската община в личния си фейсбук профил Валентин Ревански.

„Аз не познавам друг човек да е давал толкова много лични средства и време за спорта в града“, заяви Енчо Керязов, чиято фондация връчи тази година на Ревански награда като признателност за даренията, които той е направил за изявени деца и млади хора от цялата страна.

Това е един от мотивите световноизвестният акробат и почетен гражданин на Ямбол Енчо Керязов да подкрепи Валентин Ревански като оглави листата от кандидати за общински съветници.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",