Продължават доставките на дърва от Североизточното държавно предприятие

https://www.24chasa.bg/region/article/7722571 www.24chasa.bg

Между 46 и 50 лева с ДДС е цената на дървата за огрев, добити от широколистните гори на 18 стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие – съобщават оттам. Посочената цена е за дървесина от временен склад в гората. Няма промяна в цените на дървата с началото на отоплителен сезон 2019/2020 година.

Малко над 150 000 пространствени кубически метра дърва за огрев са определени за добив през тази година за цялото предприятие, за директна продажба на физически лица, по списъци от кметствата. От тях вече са издължени 130 000 пространствени кубически метра, които са заявени към стопанствата от 22 000 домакинства на Североизтока. На склад в горите на териториалните поделения има добити още 10 000 кубически метра дърва за огрев. Най-много дърва за населението през този отоплителен сезон са осигурили Държавното ловно стопанство-Шерба – 13 620 пространствени кубически метра, Държавното горско стопанство-Търговище – 12 434, Държавното горско стопанство-Шумен – 11 263, Държавното ловно стопанство-Паламара – 10 975 и Дължавното горско стопанство-Цонево – 10 964 пространствени кубически метра. Над 80% от хората, които през тази зима ще се отопляват с дърва, вече са заплатили и получили исканите от тях количества. Продължава снабдяването на семействата, които са включени в списъците от кметствата – казват още от Североизточното предприятие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Две положителни проби на африканска чума по диви свине са регистрирани в Кюстендилско. Случаите са от селата Четирци и Страдалово. В четвъртък местните ловци са убили няколко диви свине, чиито проби потвърдили заболяването. Отстрелът в района е преустановен. Ще бъде свикана извънредна епизоотична комисия, късния следобед днес.

Най-новата коронована звезда на силиконовия конкурс "Мис Плеймет" Михаела Тодорова се отърка в най-новия политик в държавата. Красавицата и Слави Трифонов се събраха в шоуто на Дългия, а Михаела отиде на крака при Трифонов с короната си от конкурса. Силиконовата блондинка награби Дългия още на вратата за обща снимка,

Отрова за мишки, поставена в стена, е причината 9-годишният Стефчо от Кардам да почине. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в много тежко състояние с натравяне. Отровата е била поставена в отвори, които са зазидани с кал в стената,