Населението в Добричка област намалява заради липса на естествен прираст

https://www.24chasa.bg/region/article/7722683 www.24chasa.bg
Снимка: Фейсбук

През 2018 г. в резултат на отрицателния естествен прираст, населението на област Добрич е намаляло с 1615 души - съобщават от отдел „Статистически изследвания”-Добрич.

Намалението на населението на областта, измерено чрез коефициента на естествения прираст, е минус 9.2‰. Коефициентът на естествения прираст в градовете е минус 7.1‰, а в селата - минус 14.2‰, или намалението на населението в област Добрич, както и в страната, е резултат на естествения прираст. Коефициентът на естествения прираст за страната е минус 6.5‰.

През 2018 г. всички области в страната имат отрицателен естествен прираст. С най-малки по стойности коефициенти на отрицателен естествен прираст са областите София (столица) (-1.9‰) и Сливен (-3.6‰).

Съществено влияние върху броя и структурите на населението оказва и механичният прираст (външната миграция), който за област Добрич е отрицателен - минус 699 души. Той се формира като разлика между броя на заселилите се и изселилите се от областта.

Намалението на населението на област Добрич в резултат на външната миграция, измерено чрез коефициента на нетна миграция, е -4.0‰.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.