Нова връзка за търновски квартали е първият четирилентов път в града от десетилетия

https://www.24chasa.bg/region/article/7722764 www.24chasa.bg
Отводнителните шахти на новата пътна връзка поемат дъждовна вода до 150 литра на кв. метър.

Следващите улици са „Драган Цончев”, „Народни будители”, „Димитър Благоев” и „Иван Хаджидимитров”

Новата част на улица „Иларион Драгостинов” вече облекчава сериозно организацията на движение към кварталите „Бузлуджа” и „Зона Б” във Велико Търново. Тъй като свързва най-големия жилищен район в града, отсечката е четирилентова. Любопитен факт е, че градски път с подобни габарити в Старата столица не е строен от поне няколко десетилетия назад.

Пътната връзка към кварталите, в които живеят над 30 000 жители, е проектирана и построена във втория кметски мандат на Даниел Панов. Новият инфраструктурен обект е желан отдавна от хората, тъй като съкращава чувствително пътуването и дава още една алтернатива за влизане и излизане от двата квартала. Инвестицията е сериозна, а добрите контакти между Панов и правителството водят до отпускане на необходимите 1,7 милиона лева от републиканския бюджет.

След обилните пролетни дъждове Панов незабавно изисква техническият проект да бъде преработен в частта му за отводняването. Монтирани са шахти с увеличен дебит, които могат да поемат вода дори при валеж от 150 литра на квадратен метър. Определени са и три локации, където са поставени цели групи от отводнителни съоръжения.

Новата част на улица „Иларион Драгостинов” е с енергоспестяващо LED улично осветление, а тротоарите са широки по два метра. Предвидена е и възможност да бъде поставен светофар за пешеходците в района на СУ „Вела Благоева”.

Инвестициите в инфраструктурата в двата квартала продължават с изграждането на още няколко улици – това е не само основен приоритет в управленската програма на Даниел Панов, но и дейност, вече обезпечена с бюджет. Сред тях е ул. „Драган Цончев” в „Зона Б”, където вече е издадено строителното разрешение и са осигурени средства. Финансиране има и за недовършените отсечки в кв. „Бузлуджа” - „Народни будители”, „Димитър Благоев” и „Иван Хаджидимитров”, които ще бъдат свързани с новата част на ул. „Иларион Драгостинов”. Изграждането им ще започне веднага след края на отчуждителните процедури за земята. Оказа се, че при сделките за терените на сградите, извършени в годините преди първия мандат на Панов, са засегнати и трасетата на улиците. Именно поради тази причина, по предложение на Даниел Панов и в пълен синхрон със законодателната уредба бе започната процедура по отчуждаване на земите, за да бъде и юридически възможно построяването на трите улици.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка