Силна подкрепа за Даниел Панов и ГЕРБ и в Килифарево

https://www.24chasa.bg/region/article/7722815 www.24chasa.bg
Даниел Панов представи приоритетите в новата управленска програма пред жителите на Килифарево

Нови водопроводи и ремонт на вътрешни улици са сред приоритетите за новия мандат

Подмяна на водопроводите и преасфалтиране на повече вътрешни улици са сред основните приоритети за Килифарево. Това обявиха пред препълнената зала на читалището Даниел Панов и Димитър Събев, които са досегашни кметове на община Велико Търново и на възрожденското градче, и кандидати за нов мандат. Силна подкрепа заявиха местните жители, които останаха удовлетворени, че на всеки зададен въпрос получиха конкретен отговор и описана планирана дейност.

„Димитър Събев е доказал, че работи успешно – заедно с него ще продължим и занапред да подобряваме облика на Килифарево“, коментира Панов.

Силна подкрепа за Даниел Панов и ГЕРБ и в Килифарево

В последна фаза за процедурите по осигуряване на финансиране за вътрешния ремонт на църквата „Успение Богородично“, очакваме средства по линия на бедствията и авариите и за нов мост край Килифарския манастир. За основния ремонт на Основно училище „Неофит Рилски“ има одобрен проект с осигурено финансиране, а работата ще започне след края на санирането на СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. Една от първите задачи в новия мандат ще е и увеличаване на броя на автобусите между Старата столица и Килифарево.

„Край градчето има цели 58 селца и махали. Предвиждаме оптимизация на кметската администрация и назначаване на заместник-кмет, който да отговаря за всички населени места край Килифарево“, обясни още Панов и благодари на хората за топлото посрещане и подкрепата.

В резюме бяха описани и дейностите през последните четири години. Разширена е мрежата от социалните услуги. Изградени са два детски къта, ремонтирани са парковете и стадионът. Подменен е проблемен водопровод, монтирани са и 40 противопожарни хидранта. Рекултивирано е старото сметище, предстои залесяването му.

В Килифарево основно са ремонтирани пет вътрешни улици, а с изцяло нов асфалт е и 6-километровият път до Плаково. Жители и гости на градчето са впечатлени от реставрацията на старинния мост в източния му край, а отличната работа го превръща и в туристическа атракция.

В срещата участваха и много от кандидатите за общински съветници от силния отбор на ГЕРБ и СДС. Жителите на Килифарево поздравиха Даниел Панов за това, че в листата има хора както от градчето, така също от Дебелец и Плаково. Силно положително впечатление направи и фактът, че ГЕРБ и СДС предлагат млади хора с доказани професионални качества и авторитет.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Две положителни проби на африканска чума по диви свине са регистрирани в Кюстендилско. Случаите са от селата Четирци и Страдалово. В четвъртък местните ловци са убили няколко диви свине, чиито проби потвърдили заболяването. Отстрелът в района е преустановен. Ще бъде свикана извънредна епизоотична комисия, късния следобед днес.

Най-новата коронована звезда на силиконовия конкурс "Мис Плеймет" Михаела Тодорова се отърка в най-новия политик в държавата. Красавицата и Слави Трифонов се събраха в шоуто на Дългия, а Михаела отиде на крака при Трифонов с короната си от конкурса. Силиконовата блондинка награби Дългия още на вратата за обща снимка,

Отрова за мишки, поставена в стена, е причината 9-годишният Стефчо от Кардам да почине. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в много тежко състояние с натравяне. Отровата е била поставена в отвори, които са зазидани с кал в стената,