Инж. Добромир Добрев: Индустриалната зона на Горна Оряховица има уникална локация и привлича инвеститорски интерес

https://www.24chasa.bg/region/article/7723063 www.24chasa.bg
Добромир Добрев с премиера Борисов, който потвърдил ангажиментите на правителството към проекта

Градът може да стане като Пловдив от северната част на Балкана

Индустриалната ни зона привлича интерес заради уникалната си локация. След като бъдат изградени магистрала „Хемус” и скоростният път от Горна Оряховица до магистралата, регионът ще бъде наистина много атрактивен за бизнес. Особено пък и след като реализираме заедно с държавата изграждането на индустриалната зона, заяви кандидатът за кмет на Общината от ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев.

Заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и общинският лидер на ГЕРБ Деница Цветанова той обходи част от Индустриалната зона до Летището, в която държавата ще инвестира средства за инфраструктура и комуникации. Новината донесе министърът, който обясни, че предстои създаване на съвместно дружество, в което Общината ще апортира имотът, а държавата ще осигури средствата за строителството.

Добромир Добрев и министър Емил Караниколов на терена за новата индустриална зона
Добромир Добрев и министър Емил Караниколов на терена за новата индустриална зона

Имаме готов работен проект. Веднага след изборите ще бъде създадено общинско дружество, след което държавата ще се включи с необходимите средства, обясни инж. Добрев.

Министър Емил Караниколов пристигна в Горна Оряховица заедно с кандидата на ГЕРБ за трети кметски мандат начело на Общината. Двамата преди това са имали среща с премиера Бойко Борисов, който е потвърдил ангажимента на правителство към инвестиция в зоната, която е определяна като една от най-перспективните. Потвърдено е и изграждането на скоростния път от Горна Оряховица до АМ „Хемус”.

В националната стратегия е предвидено изграждане на интермодален терминал край Горна Оряховица, заради съчетаването на трите вида транспорт. Ние сме длъжни да се възползваме от тази възможност, обясни инж. Добрев.

Първата стъпка при изграждането на зоната трябва да бъде разчистването на останките от старите казарми. След това ще се оправят комуникациите – ток, ВиК, газ и т.н. На следващ етап пътищата и алеите, а накрая ще се проектират и халета, за тези фирми, които търсят готови бази.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",