КТ "Подкрепа" към Димитър Николов: Вие сте кметът, направил най-много за образованието в Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/7723096 www.24chasa.bg
Димитър Николов говори пред ръководството на "Подкрепа" и получи подкрепата им за изборите

Вие сте кметът, направил най-много за образованието в Бургас. Всички нови практики се въвеждат първо тук, а другите градове идват, за да черпят опит от нас. Именно по тази причина по наше наблюдение Бургас се превърна в предпочитан град за средно образование. Това е една от много причини, поради които имате нашата подкрепа”, заяви председателят на синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” – Бургас Огнян Маринов.

Днес кандидатът за нов кметски мандат Димитър Николов представи програмата си за следващите четири години пред членове на КТ „Подкрепа”. На срещата, която се състоя по покана на председателя на Конфедерацията на труда в Бургас - Иван Костадинов, присъстваха представители на синдикатите от сферите на образованието, здравеопазването, социалните дейности, транспорта и промишлеността.

„Благодарим Ви, че винаги сте ни оказвали помощ и сте изслушвали нещата, които са важни за нашите членове. Ние нямаме нужда от подписано споразумение, защото във времето сте показали, че можем да разчитаме на мъжката Ви дума. Благодаря искрено, че подкрепихте обучението ни по жестомимичен език и ни съдействахте в него да се включат общински служители и служители от общински предприятия, които работят в изнесени офиси или лечебни заведения. Това е много ценна помощ за тези наши съграждани, които са с увреден слух”, добави Костадинов.

От своя страна Димитър Николов сподели, че застава пред КТ „Подкрепа” с уважение и респект, защото през годините заедно са реализирали много успешни за Бургас проекти. Той представи основните си приоритети и сподели, че не случайно образованието е сред основните акценти през идния мандат, тъй като именно то влияе на развитието на всички сектори в дългосрочен план.

„Досега отпускахме всички средства, които колегите от сферата на образованието искаха, и ще продължим в същата насока. Причината е, че по времето на социализма в Бургас имаше един Институт по химия и технологии. Във Варна по същото време бяха разкрити 8 държавни университета, а в Пловдив – 9. Бургас е със 120 000 души по-малък от Варна. Ако направим една проста ариметкита на база населението тук трябваше да имаме 5 университета. Тогава щяхме да бъде много по-напред”, заяви Николов. Именно по тази причина той сподели, че не пести усилия, за да насърчава разкриването на нови висши учебни заведения в Бургас, като даде за пример Медицинския факултет. Николов сподели, че остават още 2 процедури преди разкриването на филиал и на Софийския университет в Бургас.

„Ако другите градове бързат в развитието си, ние трябва да спринтираме, за да наваксаме пропуснатото и да го надградим. Най-големият успех за нас е, че поставихме Бургас в центъра на държавното управление и никой нито Министерски съвет, нито Президенството би пренебрегнал града ни. Няма голям проект, който да бъде забавен. Всички средства, които искаме за нашия регион и нашия град, привличаме благодарение на авторитета, който имаме. Не постигаме абсолютно нищо даром”, заяви Николов.

От своя страна членовете на синдикатите благодариха за свършеното през последните години и заявиха своята подкрепа.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански