Дани Каназирева: Партийни кадри изместват образовани пловдивчани

https://www.24chasa.bg/region/article/7723474 www.24chasa.bg
Дани Каназирева (в средата) и екипът й набелязват най-важните приоритети за Пловдив.

Без уважение към работещите хора градът не може да върви напред

Време е да спре безконтролната продажба на общински имоти

Пловдив е длъжник към работещите хора. Те трябва да бъдат уважавани и ценени. Досега цялото отношение на местната власт към тях е сбъркано и архаично - те биват притискани до стената да се справят сами с бюрокрацията, което е своего рода рекет.

В това е категорична кандидатката за кмет от “Съюз за Пловдив” Дани Каназирева.

Според нея властта не може да осъзнае, че ако няма доверието на работещите, градът не може да върви напред. Няма кой да плаща данъци и такси, няма кой дори да изработи заплатите на администрацията.

Прозрачност,

ясни правила и

дългосрочни

приоритети -

такъв трябва

да е стилът

на новото

управление

на Пловдив. Ако той обаче се управлява по досегашния начин, това няма как да се случи.

“Досегашната власт напълни администрацията с партийни кадри и отблъсна подготвените хора”, смята тя.

Многобройните ѝ срещи показали, че образованите пловдивчани не се чувстват добре в своя град, защото биват измествани от посредствени кадри, които се ползват с партийна протекция.

“Трябва да изоставим тази порочна схема, да работим с добрите специалисти и всяко действие да бъде пред очите на пловдивчани. Това включва както решенията за данъците и таксите, така и процедурите за провеждане на търгове”, убедена е Каназирева.

Също толкова сгрешено отношение според нея има и към търговците в града.

“Не им презаверяват схемите за разполагане на обектите, бавят им разрешителните, като по този начин те нямат сигурност за работата си, не знаят какво ще хрумне на управляващите в един момент и кога ще ги затворят. Това ги принуждава да търсят връзки и всеки да се спасява поединично. Спира ги да инвестират в търговските си обекти поради липса на предвидимост”, категорична е претендентката за кмет.

Тя настоява хората от средния и малкия бизнес да бъдат оставени спокойно да работят и да получават качествени услуги от администрацията. Смята, че територията на Пловдив не може да се простира само от табела до табела.

Следващото управление на общината трябва

да поеме

инициативата за

окрупняване на

администра-

тивните

единици

Съседните общини “Родопи” и “Марица” трябва да се слеят с областния град.

“В момента Пловдив привлича инвестиции, но те на практика се реализират в съседните общини и градът почти не печели от тях”, посочва тя. Другият важен приоритет според нея е отговорно управление на общинската собственост. Каназирева настоява градската управа да спре да пилее своите терени, както това се случва повече от 20 години. Имотите се продават за строителство на жилища, магазини и офиси, повечето от които стоят заключени.

“Време е за по-дългосрочни цели - инвестиции в подземната и надземната инфраструктура, запазване на зелените площи, отреждане на терени за паркиране.”

В тази посока са и предложенията ѝ:

- Налагане на ред във финансите на Пловдив;

- Отрязване на “приятелските фирми” от обществените поръчки;

- Привличане на инвестиции и преференции при откриване на нови работни места;

- Спиране на безразборното теглене на заеми;

- Край на хаотичната разпродажба на имоти;

- Безпристрастна, работеща и ефективна администрация;

- Ликвидиране на тежките бюрократични режими;

- Предвидима данъчна политика, справедливо определяне на таксите.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България