В Североизточното държавно предприятие пишат масово актове за опити за кражба на дървесина

https://www.24chasa.bg/region/article/7724978 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

1003 проверки са направили през изминалата седмица служителите на 18 стопанства от Североизточното държавно предприятие. 206 от тях са в обекти за добив на дървесина, а 371 в превозни средства. 360 ловци, 4 риболовци и 62 физически лица, които са извършвали различни дейности в гората, също са били проверени.

12,7 пространствени кубически метра дърва за огрев, един моторен трион и една каруца са задържани при проверки на територията на Североизточното държавно предприятие през седмицата – съобщават още оттам. На нарушителите са съставени девет акта по Закона за горите и 3 констативни протокола.

8 кубика дърва са се опитали да присвоят бракониери от горските територии на Държавното горско стопанство-Генерал Тошево. Дървата са иззети, а на нарушителите са връчени четири акта и един констативен протокол.

И в Държавното ловно стопанство-Шерба, отново има заловени бракониери, на които са съставени два акта. Служители на стопанството са задържали незаконно добитите от тях 3 пространствени кубически метра дърва за огрев. Каруца и 1,7 пространствени кубически метра дърва за огрев са задържали горските от Държавното горско стопанство-Варна, като за нарушението са издадени четири акта и един констативен протокол. Един акт по Закона за горите са съставили за констатирано нарушение и служители на Държавното горско стопанство-Провадия.

Във всички стопанства на предприятието продължават и дейностите по превенция и недопускане на африканската чука по свинете. Извършват се обходи и се дават дежурства във временните контролни пунктове. Проверяват се и сигналите за намерени мъртви животни, подадени на телефон 112 или към териториалните поделения по места.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Две положителни проби на африканска чума по диви свине са регистрирани в Кюстендилско. Случаите са от селата Четирци и Страдалово. В четвъртък местните ловци са убили няколко диви свине, чиито проби потвърдили заболяването. Отстрелът в района е преустановен. Ще бъде свикана извънредна епизоотична комисия, късния следобед днес.

Най-новата коронована звезда на силиконовия конкурс "Мис Плеймет" Михаела Тодорова се отърка в най-новия политик в държавата. Красавицата и Слави Трифонов се събраха в шоуто на Дългия, а Михаела отиде на крака при Трифонов с короната си от конкурса. Силиконовата блондинка награби Дългия още на вратата за обща снимка,

Отрова за мишки, поставена в стена, е причината 9-годишният Стефчо от Кардам да почине. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. 9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в много тежко състояние с натравяне. Отровата е била поставена в отвори, които са зазидани с кал в стената,