По спечелен проект от екипа на Даниел Панов: Ремонтират основно 13 км улици и пътища в североизточната част на Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/7725536 www.24chasa.bg
Даниел Панов представи новия инфраструктурен проект в едно от проспериращите предприятия във Велико Търново

Строят два нови моста под Царевец

13 километра улици и пътища във Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани от 2020 г. Проектът е спечелен във втория кметски мандат на Даниел Панов и е обезпечен с финансиране по програмата за трасгранично сътрудничество с Румъния.

Предстоящите инвестиции в инфраструктурата бяха представени от Панов, който е кандидат за трети управленски мандат, пред екипа на едно от големите предприятия за производство на сладкарски изделия. Фабриката е разположена на изхода на Велико Търново в посока Русе. Северният вход на града, включително улица "Опълченска", ще бъде основно реконструиран.

Осигурено е финансиране за два нови моста в подножието на Царевец
Осигурено е финансиране за два нови моста в подножието на Царевец

"Планирането на толкова мащабни инвестиции в инфраструктурата, но и най-важното – осигуряването на средства за тези дейности, е важно и за жителите, и гостите на града, но и за успешното развитие на бизнеса. Пътят е проблемен от много години и е радващо, че реконструкцията му не е под въпрос", бе отзвукът от срещата в предприятието.

Близо 13 км улици и пътна мрежа в източната част на Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани
Близо 13 км улици и пътна мрежа в източната част на Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани

Основно ремонтирани ще бъдат също няколко улици в кв. "Света гора" - "Димитър Найденов", "Теодосий Търновски", "Сливница", "Григорий Цамблак", както и отсечката до изхода за Варна. Нов асфалт ще има и по обиколния на крепостта Царевец път и улица "Ксилифорска" в квартал "Асенов". Навсякъде ще бъдат изградени тротоари, джобове за автобусните спирки и съдовете за смет, ново улично осветление.

По проекта ще бъдат изградени два нови моста под Царевец – в кв."Света гора" и в кв."Асенов". Първото ново съоръжение ще бъде успоредно на стария Бейски мост. Основният му ремонт не е целесъобразен от финансова гледна точка. Вторият ще е до въжения пешеходен мост срещу бившата фабрика "Васил Мавриков".

Предвиденият и обезпечен финансово основен ремонт на улиците и пътищата в североизточната част на Велико Търново ще е първият по рода си в района от десетилетия насам.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси

Бившето гадже на Луна пропя. Здравенякът Горан се прекръсти на Горджано, за да впечатли изпълнителката с кратко парче. "Горане, благодаря ти за тази серенада! За жеста много мило, но нещо не ти се е получило. Не разбрах целта ти - да ме впечатлиш или да ме изплашиш. Да не си станал талибан или си прекалил отново с дозата!