Земеделецът Георги Колев с местна синя подкрепа в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7726409 www.24chasa.bg
Георги Колев (вдясно) и Никола Хаджиев си стиснаха ръцете. Снимка: Авторът

- Главният секретар на СДС: Има решение на националното ръководство за Пловдив и то е за Здравко Димитров

Кандидатът за кмет на Пловдив от Земеделски съюз "Александър Стамболийски" Георги Колев получи местна синя подкрепа. Това стана в офиса на градската организация на СДС. 

"Колев отговаря на представите ни за десен кандидат, той е успешен предприемач и е осигурил над 1000 работни места. Това беше достатъчно да го подкрепим", обясни местният лидер Никола Хаджиев.

От своя страна Георги Колев благодари за доверието и припомни, че като студент е участвал в окупацията на Софийския университет. "Да бъда припознат от такива хора, за мен е чест", каза той. И допълни, че десният човек изповядва християнски ценности, плаща данъци и генерира икономически прираст. По думите му за първи път в Пловдив се събужда гражданско общество и се гласува за личности. Според него кампанията свършва след малко повече от 48 часа и този град трябва да се управлява в сговор и спокойствие.

Преди дни в Пловдив лидерът на СДС Румен Христов обясни, че местната организация няма пълномощно да взема решения кого да подкрепя. И добави, че след изборите ще направи промени в ръководството на пловдивската структура.

На местно ниво сините участват в предстоящия вот с листа за общински съветници, която се води от председателя на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева. А секретарят на националното ръководство на СДС Илия Лазаров лично дойде в града преди седмица и обяви, че синята партия е зад кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Румен Христов и Петър Стоянов също са зад синята листа и зад Здравко Димитров.

"Всяка местна политика на дадена партия се определя от националното ръководство. Не може дадена градска организация да води своя отделна политика", коментира водачката на синята листа под тепетата Тони Симидчиева.

Главният секретар на СДС Илия Лазаров коментира, че има специално решение на НИС за петте големи града в страната и отделно специално за Пловдив, което е в полза на Здравко Димитров.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца