Тодор Попов: Пазарджик трябва да е повод за гордост и самочувствие на всеки негов жител

https://www.24chasa.bg/region/article/7727743 www.24chasa.bg

Да покажем, че градът е място за пример. Затова състезанието, което ни предстои, трябва не да го спечелим, а да го спечелим убедително

Без хората никой не може да направи един град съвременен, модерен, развит и привлекателен, затова аз благодаря на гражданите на Пазарджик, че толкова години са с мен, че толкова години подкрепят мен и политиките, които предлагам.

Това е най-важното за мен. Това ми дава самочувствие, сила и мотивация да ставаме още по-добри.

Защото един кмет е лицето на града,

един кмет

трябва да

отговаря на

очакванията

на хората

И един кмет нищо не би постигнал, ако няма подкрепата на активните, знаещите, можещите и работливите хора на града”, категоричен е Тодор Попов на прага на четвъртия управленски мандат.

“Благодарение на хората градът ни става все по-красив, все по-подреден, все по-успешен и ние вече имаме друго самочувствие, друга житейска перспектива. В Пазарджик имаме културни традиции, имаме ансамбли, оркестри. Имаме спортисти, с които се гордеем. Имаме добре уреден град, има работа, безработицата е под 3%, имаме суперперспективи в чисто икономически план.

Това се дължи на труда на всеки един от нас. Успехът е общ. И разбира се, по-важното и по-доброто ни предстои. Искам оттук нататък да сме по-мотивирани!

Трябва

Пазарджик да

е №1 в спорта!

Трябва

Пазарджик да

е №1 в

културните

ни традиции!

Трябва да се гордеем с децата си! Трябва да покажем, че имаме самочувствие, което заслужаваме! Трябва да имаме още поводи, с които да се гордеем с града си!

Да покажем, че Пазарджик е място за пример. Затова състезанието, което ни предстои, трябва не да го спечелим, а да го спечелим убедително. Защото всички трябва да разберат, че в живота печелят тези, които са най-умни, тези, които са най-работливи, тези, които са най-отговорни, тези, които са най-възпитани и тези, които гледат напред и нагоре.”

ИНОВАЦИИ И ЗЕЛЕН ГРАД

Динамиката на съвременния живот изисква иновативни подходи във всяка една сфера.

- Създаване на звено за иновации в политиката и иновации в технологиите;

- Изграждане на инфраструктура за “умен град”;

- Създаване на условия за алтернативни методи на транспорт - изграждане на мрежа от електро- и велоинфраструктура;

- Изцяло нова методика на сметосъбиране и почистване;

- Засилено озеленяване и нова методика на екопатрулиране;

- Разширяване на парковите пространства и зони за отдих;

- Създаване на приют за бездомни кучета;

- Създаване на система за социален рейтинг.

СПОРТ И ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ

Пазарджик е избран за Европейски град на спорта 2020. В общината развиват дейност 36 клуба в 24 вида спорт. Само през миналата година те са спечелили над 1 600 медала. За две години от възстановяването си Спортното училище утрои приема.

Предстои:

- продължаване финансовата подкрепа за всички клубове в параметрите, които малко общини си позволяват;

- реновиране на спортни зали и инфраструктура и изграждане на нови.

Интензивна работа с подрастващите в школите на “Хебър” и развиване на представителните отбори.

КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ

През последните 12 години за културата и образованието в община Пазарджик беше направено изключително много.

Пазарджик е сред малкото общини, които запазиха основните си културни институции: симфоничен оркестър в пълен състав, театър, ансамбъл, Обединен детски комплекс и Младежки дом с утвърдени не само в национален, но и в световен мащаб групи и състави (“Чудесия”, “Мистерия”, “Детство”, “Елица”), както и много други форми за деца и младежи.

Образованието винаги е било първи приоритет в управленските програми. Обновен е сградният фонд и материалната база на всички учебни и детски заведения. Може би община Пазарджик е единствената, в която са изградени нови читалищни сгради (с. Говедаре и с. Юнаците).

Предстои:

- Изграждане на летен амфитеатър;

- Изграждане на информационен център за жителите и гостите на града;

- Изграждане на младежки център за неформално образование;

- Стартиране на програма между завършващи и работодатели;

- Създаване на фонд за стипендии.

Методологията за облекчаване на данъците на семействата със спортуващи деца ще бъде пилотна, което после ще приложим и за всички извънкласни дейности, свързани с образование, култура.

Съвместна работа с фондация DigitalKidz (Диджитъл Кидз), които повишават общата дигитална култура на гражданското общество, като използва и създава иновативни образователни методи и инструментариум.

ИНФРАСТРУКТУРА И БИЗНЕС СРЕДА

За последните 12 години по отношение на инфраструктурата беше направено толкова, колкото никога не е било правено. Реновирани и ремонтирани са основни улици и булеварди, както и множество малки улички.

Обновени са почти всички крайни квартали и централната градска част, Възродени и създадени нови паркове и зони за отдих и спорт, санирани са 41 многофамилни жилищни сгради, през пролетта стартира ремонтът на 35, а в готовност са още 76.

Предстои:

- Завършване на Западен околовръстен път;

- Цялостен ремонт на съществуващия околовръстен път;

- Създаване на фонд за поддръжка на ключови булеварди и малки улици;

- Специална програма за изграждане на тротоари;

- Цялостна подмяна на уличното осветление в града и общината;

- Цялостно реновиране на градския пазар;

- Разширяване на зоните за видеонаблюдение;

- Разширяване обхвата на предоставяните по облекчен ред административни услуги за бизнеса;

- Създаване на програма за стартиращи бизнеси на територията на общината.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",