Тодор Попов: Пазарджик трябва да е повод за гордост и самочувствие на всеки негов жител

https://www.24chasa.bg/region/article/7727743 www.24chasa.bg

Да покажем, че градът е място за пример. Затова състезанието, което ни предстои, трябва не да го спечелим, а да го спечелим убедително

Без хората никой не може да направи един град съвременен, модерен, развит и привлекателен, затова аз благодаря на гражданите на Пазарджик, че толкова години са с мен, че толкова години подкрепят мен и политиките, които предлагам.

Това е най-важното за мен. Това ми дава самочувствие, сила и мотивация да ставаме още по-добри.

Защото един кмет е лицето на града,

един кмет

трябва да

отговаря на

очакванията

на хората

И един кмет нищо не би постигнал, ако няма подкрепата на активните, знаещите, можещите и работливите хора на града”, категоричен е Тодор Попов на прага на четвъртия управленски мандат.

“Благодарение на хората градът ни става все по-красив, все по-подреден, все по-успешен и ние вече имаме друго самочувствие, друга житейска перспектива. В Пазарджик имаме културни традиции, имаме ансамбли, оркестри. Имаме спортисти, с които се гордеем. Имаме добре уреден град, има работа, безработицата е под 3%, имаме суперперспективи в чисто икономически план.

Това се дължи на труда на всеки един от нас. Успехът е общ. И разбира се, по-важното и по-доброто ни предстои. Искам оттук нататък да сме по-мотивирани!

Трябва

Пазарджик да

е №1 в спорта!

Трябва

Пазарджик да

е №1 в

културните

ни традиции!

Трябва да се гордеем с децата си! Трябва да покажем, че имаме самочувствие, което заслужаваме! Трябва да имаме още поводи, с които да се гордеем с града си!

Да покажем, че Пазарджик е място за пример. Затова състезанието, което ни предстои, трябва не да го спечелим, а да го спечелим убедително. Защото всички трябва да разберат, че в живота печелят тези, които са най-умни, тези, които са най-работливи, тези, които са най-отговорни, тези, които са най-възпитани и тези, които гледат напред и нагоре.”

ИНОВАЦИИ И ЗЕЛЕН ГРАД

Динамиката на съвременния живот изисква иновативни подходи във всяка една сфера.

- Създаване на звено за иновации в политиката и иновации в технологиите;

- Изграждане на инфраструктура за “умен град”;

- Създаване на условия за алтернативни методи на транспорт - изграждане на мрежа от електро- и велоинфраструктура;

- Изцяло нова методика на сметосъбиране и почистване;

- Засилено озеленяване и нова методика на екопатрулиране;

- Разширяване на парковите пространства и зони за отдих;

- Създаване на приют за бездомни кучета;

- Създаване на система за социален рейтинг.

СПОРТ И ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ

Пазарджик е избран за Европейски град на спорта 2020. В общината развиват дейност 36 клуба в 24 вида спорт. Само през миналата година те са спечелили над 1 600 медала. За две години от възстановяването си Спортното училище утрои приема.

Предстои:

- продължаване финансовата подкрепа за всички клубове в параметрите, които малко общини си позволяват;

- реновиране на спортни зали и инфраструктура и изграждане на нови.

Интензивна работа с подрастващите в школите на “Хебър” и развиване на представителните отбори.

КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ

През последните 12 години за културата и образованието в община Пазарджик беше направено изключително много.

Пазарджик е сред малкото общини, които запазиха основните си културни институции: симфоничен оркестър в пълен състав, театър, ансамбъл, Обединен детски комплекс и Младежки дом с утвърдени не само в национален, но и в световен мащаб групи и състави (“Чудесия”, “Мистерия”, “Детство”, “Елица”), както и много други форми за деца и младежи.

Образованието винаги е било първи приоритет в управленските програми. Обновен е сградният фонд и материалната база на всички учебни и детски заведения. Може би община Пазарджик е единствената, в която са изградени нови читалищни сгради (с. Говедаре и с. Юнаците).

Предстои:

- Изграждане на летен амфитеатър;

- Изграждане на информационен център за жителите и гостите на града;

- Изграждане на младежки център за неформално образование;

- Стартиране на програма между завършващи и работодатели;

- Създаване на фонд за стипендии.

Методологията за облекчаване на данъците на семействата със спортуващи деца ще бъде пилотна, което после ще приложим и за всички извънкласни дейности, свързани с образование, култура.

Съвместна работа с фондация DigitalKidz (Диджитъл Кидз), които повишават общата дигитална култура на гражданското общество, като използва и създава иновативни образователни методи и инструментариум.

ИНФРАСТРУКТУРА И БИЗНЕС СРЕДА

За последните 12 години по отношение на инфраструктурата беше направено толкова, колкото никога не е било правено. Реновирани и ремонтирани са основни улици и булеварди, както и множество малки улички.

Обновени са почти всички крайни квартали и централната градска част, Възродени и създадени нови паркове и зони за отдих и спорт, санирани са 41 многофамилни жилищни сгради, през пролетта стартира ремонтът на 35, а в готовност са още 76.

Предстои:

- Завършване на Западен околовръстен път;

- Цялостен ремонт на съществуващия околовръстен път;

- Създаване на фонд за поддръжка на ключови булеварди и малки улици;

- Специална програма за изграждане на тротоари;

- Цялостна подмяна на уличното осветление в града и общината;

- Цялостно реновиране на градския пазар;

- Разширяване на зоните за видеонаблюдение;

- Разширяване обхвата на предоставяните по облекчен ред административни услуги за бизнеса;

- Създаване на програма за стартиращи бизнеси на територията на общината.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи