Високи доходи в модерна и здравословна среда за всеки гарантират Петър Паунов и коалиция с №67

https://www.24chasa.bg/region/article/7727802 www.24chasa.bg

10-те точки в плана на кмета на Кюстендил

Икономика на по-висока скорост и значителен ръст на доходите във всяко кюстендилско семейство. Като резултат от съвместната ни работа и взаимните усилия с нашите съграждани вече посрещаме нови български и чуждестранни инвеститори от Германия, Швеция, Италия, Дания и други страни.

Във връзка с изграждането на коридор №8 се планира да се изгради индустриална зона и модерен бизнес център със споделено офис пространство в областта на IT сектора, финансовите технологии, дигиталните изкуства и компютърната анимация и други интерактивни дейности. На площ 4500 - 7000 кв. м се създава възможност за разкриване на от 250 до 500 работни места. В съоръжението се предвижда да има екологична зона за хранене, спорт и свободно време и необходимия брой паркоместа за велосипеди, мотопеди и автомобили.

Милионен ръст на инвестициите в планинския, селския, балнео- и спа туризма. Възможностите за това ще се разширят след постигнатото решение Кюстендил да стане част от Програмата за развитие на селските региони с помощта на европейските средства. Осоговската планина е с одобрен устройствен план. С влизането му в сила могат да започнат инвестиции в изграждането на нови хотелски бази и увеличаване на съоръженията за зимния туризъм.

Гарантирана европейска подкрепа за всеки земеделски производител и преработвател.

Голямата крачка, която ще направи Кюстендил през следващата година (в началото на новия програмен период), е, че с включването на населените места от общината в Програмата за развитие на селските региони ще станат достъпни мерките по нея - за подобряване на инфраструктурата, осигуряването на субсидия за всеки земеделски производител и възможност да получи необходимата техника за отглеждане на своята качествена продукция, инвестиции в нови преработвателни мощности. Ключовата задача за следващото лято е повече от 10 000 т нова земеделска продукция в региона да може да бъде преработена и изкупена на по-висока цена.

Кюстендил санира най-евтино и качествено. Темата за енергийната ефективност е ключова, защото санирането води до сериозно спестяване на разходи - както обществени, така и за всяко семейство. Кюстендил ще бъде общината, която най-усърдно ще настоява за продължаване на националната програма за саниране. И има основание за това, защото е най-хубавата визитка на санирането. Освен че до момента няма нито едно оплакване от сградите, които са санирани, цената тук е в пъти по-ниска, отколкото е в национален мащаб.

Революционен ход в борбата с демографската криза. За да възроди традицията в използването на минералните води за лечението на безплодие и да се върне славата на Кюстендил като балнеолечебен център и най-важното - да се създаде възможност на всички с репродуктивни проблеми да се възползват от това, се създава фонд за лечение на стерилитет.

В битката с демографската криза и в помощ на младите хора от община Кюстендил ще се създаде фонд, от който ще се дава еднократна подкрепа от 200 до 2000 лв. за всяко новородено дете в семейство на образовани родители. Минималното изискване за получаване на подкрепата е средно образование, с по-високия образователен ценз се увеличава и размерът на средствата. Така едновременно с подкрепата, която ще бъде оказана на всички, които създават и отглеждат децата си в Кюстендил, това е стимул и за образование.

Младите хора желаят да живеят в чисти градове, с добро образование, с развита културна и екологична инфраструктура. Най-важният приоритет винаги е бил да се създаде такава среда за младите хора, да имат възможност да учат, да се реализират тук, да отгледат децата си в Кюстендил.

Положени са огромни усилия през последните години за благоустрояване на всички детски градини и училища, за изграждането на спортни и детски площадки, на паркове и градинки, на достъпна инфраструктура и видеонаблюдение за сигурността на обществените места.

В центъра и на сегашната програма са младите хора. Приоритетът в развитието на образователната система е обучението в училищата на Кюстендил да е както според личните предпочитания на младите хора за тяхното бъдеще, така и спрямо потребностите на бизнеса и пазара на труда. Така и децата ще имат възможност за реализация, а местната икономика ще има образовани кадри.

За първи път в България в Кюстендил се въвежда антикорупционна образователна програма. От следващата учебна година в общинските училища ще тръгне програма “Не на корупцията”. Кюстендил е първата българска община, която включва в образователната система възпитанието в липса на толерантност към всяко нарушение на етичните норми. За пръв път в Европа тази програма е въведена в Австрия, техният модел е проучен и в момента се адаптира от екипа на община Кюстендил. Най-вероятно обучението ще започва от 7-и клас.

Модерна и достъпна среда за всеки кюстендилец. Планира се изграждането на нов екопарк в града - с паркови зони, детски и спортни площадки и с много място за развлечение и зелени площи.

Стремежът на Петър Паунов и Местна коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци е чистата и здравословна среда да се пренесе във всеки квартал на Кюстендил.

Подземни контейнери за смет в Кюстендил и селата. Промяна на системата за сметосъбиране и сметоизвозване. Проектът предвижда подмяна на сегашните контейнери и кофи с 3-кубикови подземни контейнери. Те ще са с по-добра вместимост, няма да заемат обем над земята, боклукът няма да се разпилява. Предвижда се цялостна програма за сметосъбиране - разделно и екологично. В малките населени места ще бъдат създадени компостери за превръщане на отпадъка в тор.

Субсидии за автобуси и таксита

Общината ще субсидира лицензирани автобусни линии и таксиметрови компании за осигуряване на достъпен и екологичен транспорт, за избягване на задръстванията и за да щадим цялостната инфраструктура - пътни настилки, тротоари и зелени площи. Субсидията ще дойде от икономиите, които ще се реализират от налагащите се непрекъснати ремонти на разрушени настилки, изпочупени тротоари и увредени градинки.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",