Високи доходи в модерна и здравословна среда за всеки гарантират Петър Паунов и коалиция с №67

https://www.24chasa.bg/region/article/7727802 www.24chasa.bg

10-те точки в плана на кмета на Кюстендил

Икономика на по-висока скорост и значителен ръст на доходите във всяко кюстендилско семейство. Като резултат от съвместната ни работа и взаимните усилия с нашите съграждани вече посрещаме нови български и чуждестранни инвеститори от Германия, Швеция, Италия, Дания и други страни.

Във връзка с изграждането на коридор №8 се планира да се изгради индустриална зона и модерен бизнес център със споделено офис пространство в областта на IT сектора, финансовите технологии, дигиталните изкуства и компютърната анимация и други интерактивни дейности. На площ 4500 - 7000 кв. м се създава възможност за разкриване на от 250 до 500 работни места. В съоръжението се предвижда да има екологична зона за хранене, спорт и свободно време и необходимия брой паркоместа за велосипеди, мотопеди и автомобили.

Милионен ръст на инвестициите в планинския, селския, балнео- и спа туризма. Възможностите за това ще се разширят след постигнатото решение Кюстендил да стане част от Програмата за развитие на селските региони с помощта на европейските средства. Осоговската планина е с одобрен устройствен план. С влизането му в сила могат да започнат инвестиции в изграждането на нови хотелски бази и увеличаване на съоръженията за зимния туризъм.

Гарантирана европейска подкрепа за всеки земеделски производител и преработвател.

Голямата крачка, която ще направи Кюстендил през следващата година (в началото на новия програмен период), е, че с включването на населените места от общината в Програмата за развитие на селските региони ще станат достъпни мерките по нея - за подобряване на инфраструктурата, осигуряването на субсидия за всеки земеделски производител и възможност да получи необходимата техника за отглеждане на своята качествена продукция, инвестиции в нови преработвателни мощности. Ключовата задача за следващото лято е повече от 10 000 т нова земеделска продукция в региона да може да бъде преработена и изкупена на по-висока цена.

Кюстендил санира най-евтино и качествено. Темата за енергийната ефективност е ключова, защото санирането води до сериозно спестяване на разходи - както обществени, така и за всяко семейство. Кюстендил ще бъде общината, която най-усърдно ще настоява за продължаване на националната програма за саниране. И има основание за това, защото е най-хубавата визитка на санирането. Освен че до момента няма нито едно оплакване от сградите, които са санирани, цената тук е в пъти по-ниска, отколкото е в национален мащаб.

Революционен ход в борбата с демографската криза. За да възроди традицията в използването на минералните води за лечението на безплодие и да се върне славата на Кюстендил като балнеолечебен център и най-важното - да се създаде възможност на всички с репродуктивни проблеми да се възползват от това, се създава фонд за лечение на стерилитет.

В битката с демографската криза и в помощ на младите хора от община Кюстендил ще се създаде фонд, от който ще се дава еднократна подкрепа от 200 до 2000 лв. за всяко новородено дете в семейство на образовани родители. Минималното изискване за получаване на подкрепата е средно образование, с по-високия образователен ценз се увеличава и размерът на средствата. Така едновременно с подкрепата, която ще бъде оказана на всички, които създават и отглеждат децата си в Кюстендил, това е стимул и за образование.

Младите хора желаят да живеят в чисти градове, с добро образование, с развита културна и екологична инфраструктура. Най-важният приоритет винаги е бил да се създаде такава среда за младите хора, да имат възможност да учат, да се реализират тук, да отгледат децата си в Кюстендил.

Положени са огромни усилия през последните години за благоустрояване на всички детски градини и училища, за изграждането на спортни и детски площадки, на паркове и градинки, на достъпна инфраструктура и видеонаблюдение за сигурността на обществените места.

В центъра и на сегашната програма са младите хора. Приоритетът в развитието на образователната система е обучението в училищата на Кюстендил да е както според личните предпочитания на младите хора за тяхното бъдеще, така и спрямо потребностите на бизнеса и пазара на труда. Така и децата ще имат възможност за реализация, а местната икономика ще има образовани кадри.

За първи път в България в Кюстендил се въвежда антикорупционна образователна програма. От следващата учебна година в общинските училища ще тръгне програма “Не на корупцията”. Кюстендил е първата българска община, която включва в образователната система възпитанието в липса на толерантност към всяко нарушение на етичните норми. За пръв път в Европа тази програма е въведена в Австрия, техният модел е проучен и в момента се адаптира от екипа на община Кюстендил. Най-вероятно обучението ще започва от 7-и клас.

Модерна и достъпна среда за всеки кюстендилец. Планира се изграждането на нов екопарк в града - с паркови зони, детски и спортни площадки и с много място за развлечение и зелени площи.

Стремежът на Петър Паунов и Местна коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци е чистата и здравословна среда да се пренесе във всеки квартал на Кюстендил.

Подземни контейнери за смет в Кюстендил и селата. Промяна на системата за сметосъбиране и сметоизвозване. Проектът предвижда подмяна на сегашните контейнери и кофи с 3-кубикови подземни контейнери. Те ще са с по-добра вместимост, няма да заемат обем над земята, боклукът няма да се разпилява. Предвижда се цялостна програма за сметосъбиране - разделно и екологично. В малките населени места ще бъдат създадени компостери за превръщане на отпадъка в тор.

Субсидии за автобуси и таксита

Общината ще субсидира лицензирани автобусни линии и таксиметрови компании за осигуряване на достъпен и екологичен транспорт, за избягване на задръстванията и за да щадим цялостната инфраструктура - пътни настилки, тротоари и зелени площи. Субсидията ще дойде от икономиите, които ще се реализират от налагащите се непрекъснати ремонти на разрушени настилки, изпочупени тротоари и увредени градинки.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи