Стефан Сабрутев: Жителите на Смолян искат промяна, искат някой най-накрая да реши проблемите им

https://www.24chasa.bg/region/article/7728093 www.24chasa.bg

"Боли ме, като гледам, че със своите безхаберни действия, управляващите ни водят все по-надолу. За съжаление вече на всички ни става ясно, че община Смолян се управлява от хора, за които са важни гласовете само за изборите, а не ХОРАТА. И какво излиза? За да ни замажат очите, за да си „купят“ подкрепа харчат нашите пари безотговорно и безхаберно! Усещат, че губят почва под краката си и вършат огромни грешки, които всички ние след това ще плащаме. Аз мисля, че смолянчани са достатъчно умни и интелигентни, няма да повярват и да се вържат на лъжите отново и отново." Това заяви кандидатът за кмет на Смолян от БСП Стефан Сабрутев.

Той разказа, че при тази кампания, за разлика от предходната преди 4 г., днес ясно се виждало, че хората все по-силно искат промяна, защото никой не решава проблемите им. "При десетките си срещи със съгражданите си се убедих, че е крайно време господин Мелемов да бъде сменен. Преди 8 г. станах общински съветник за първи път. Четири години по-късно, но вече като кандидат за кмет на Смолян, отново проведох множество срещи с жителите на общината. Посетих всяко населено място, всеки квартал. С екипа ми записвахме проблемите на хората и предлагахме решения. Като общински съветник продължих да поддържам връзка с хората. В началото на сегашната кампания извадихме записките ни и сравнявнихме споделените проблеми тогава и сега. Оказа се, че в голямата си част са си същите. Дори има и фрапиращи случаи, в които жителите на дадена улица се оплакват за едни и същи дупки по пътищата", разказа той.

Но не това е най-страшното! Най-страшното е, че в населените места вече няма хора. Демографската криза в общината е придобила чудовищни размери. Хората буквално се евакуират, а останалите са обезверени и апатични. Родопчани сме силни и борбени, през вековете сме се справили с най-различни предизвикателства и никога не сме се предавали. А сега, виждайки угасналите им погледи, изпитвам болка и гняв. Как успяхме да се докараме до тук? Трябва голям талант да угасиш светлината в душата на родопчанина!!!

Но как да бъде иначе, когато вече 8 години цари безвремие. Управляващите щедро раздаваха обещания, знаейки, че няма да ги изпълнят. Убеждават ни колко сме добре и как добре си живеем. Според тях, всичко е прекрасно. Но на кого да вярваме – на „лъжливите“ си очи или на „любимите“ си управляващи?

Да, в общината се изляха десетки милиони, но това с нищо не подобри живота ни. Те така и не разбраха, че да усвоиш не е като да построиш. Липсва добавената стойност за жителите. Управляващите не решаваха проблемите не само защото не искат, а и защото не знаят как. Общината работи без план, без идея и без мисъл за хората и не трябва да ни изненадва, че няма резултати. Всичко това отблъсква хората от общината ни. Младите имат нужда от надежда и сигурност, че ще има промяна и няма вечно да сме зле.

Първите стъпки на Сабрутев като кмет ще са пълна ревизия на финансовото състояние на община Смолян и незабавни действия по стратегията за борба с демографската криза. Ако спечеля нужното доверие, ще управлявам прозрачно – преди да се формира бюджет, ще правя среща във всеки квартал и във всяко село, за да изслушам съгражданите си. Бюджетът на общината е за провеждане на политики и решаване на проблемите на хората, а не за усвояване на едни пари, коментира Сабрутев. Ще поемаме конкретни ангажименти и ще държа с екипа ми да изготвяме отчет на всяка календарна година, в който да посочим какво сме свършили и да приемам новия план за следващата година, обясни той.

"Ако погледнете всички кандидати за Смолян, лесно ще разберете кой е назначен по партийна линия, кой е назначен, защото има стабилен „гръб“ и кой се е развивал и се е борил сам, за да стигне до тук. Чувствам се достатъчно подготвен, смятам, че имам сериозен стопански опит (и смятам, че съм единственият, който разполага с такъв), а последните 8 г. като общински съветник ми дадоха достатъчно знания и ясен поглед към нуждите на съгражданите ми и как трябва да се управлява нашата община", обясни Сабрутев.

Сегашния управляващ от ГЕРБ, господин Мелемов, спешно трябва да бъде отстранен, защото вреди на Смолян, каза кандидатът на БСП. "Давам един прост пример, касещ неговата тотална некомпетентност – по образование Мелемов, както и съпругата му са ветеринарни лекари, един от най-наболелите проблеми в общината ни са бездомните кучета, които тормозят хората от години – имаме случаи с нахапани хора и това буди страх и кара съгражданите ни да не минават през централни части, както и в крайните квартали на града ни, защото могат да бъдат нападнати. Защо поне за това не бяха взети мерки? Поне този проблем би трябвало да е лесен и решим и уж в тяхната компетенция", коментира Сабрутев.

"Аз съм открит човек – на срещите със съгражданите ни, ме питат дали съм зависим от партия или личност. Отговорът е много прост: Аз, както и кандидатите за общинските съветници от БСП за България сме ангажирани за изпълнението на представената пред обществото управленска платформа. Не завися от личности, а от идеята за отговорно, социално и справедливо управление. Няма да позволя нечии интереси да злепоставят името ми и всичко, което съм постигнал до момента! Още от началото ясно заявих, че съм готов да работя с всеки, който милее за родния ни край, който иска да се бори с проблемите и който иска да види красивия ни град и община Смолян съживени!", каза още Сабрутев.

Хората в Смолян ме познават добре, тук е минал целият ми живот, оставил съм следа. В този град създадох семейство и изградих бизнеса си, като тръгнах от нулата. Работил съм и като общ работник, докато се грижих за семейството си – не се срамувам от абсолютно нищо, защото всички тези стъпала и предизвикателства ми дадоха уменията и опита, който имам в момента. Винаги съм се стремял да се развивам и да сбъдвам целите си, разказа кандидатът на БСП. И даде пример като своя сбъдната мечта създадения от него първи хипермаркет в Смолян.

Благодарение на „доброто“ управление на ГЕРБ, стигнахме дотам, че населението в областта ни драстично намаля, успоредно с инвестиционния интерес. В община Смолян не е издавано ново разрешително за многофамилна сграда с години. Довършват се стари сгради, които са започнати преди десетки години, каза още Сабрутев. И даде пример, че за последните си два мандата, управляващите нито веднъж не изпълнили програмата за общински имоти, заложена в бюджета. Не я изпълянват, защото няма желаещи да купуват. Стойностите на тези имоти е паднала в пъти, точно поради липса на адекватно управление, обясни той.

Бюджетът ни е в постоянен дефицит, защото се залагат едни суми, а след това, съответно тези суми не се изпълняват в приходната част, а само в разходната. Негативите са безброй и вярвам, че това вече е изморило и съгражданите ми. Дошло е време за промяна и шанс да променим бъдещето си, коментира още Сабрутев. Аз и кандидат съветниците от Коалиция „БСП за България“ сме единствената алтернатива и единствената опозиция 8 години на това управление. Затова призовавам съгражданите да не се подвеждат по различни формации, които се появиха в последния момент, защото тези листи са създадени с една единствена цел – да отклонят негативния вот. Родопчани са интелигентни и борбени хора, които вярвам, че ще изберат прозрачно и диалогично ново управление, каза кандидатът на БСП.

"Скъпи съграждани! Не се предавайте! Не се оставяйте да бъдете манипулирани, че всичко е решено! Нищо не е решено. Не продавайте гласа си, на каквато и цена да е. Защото от вас зависи кой и как ще ни управлява! Отговорността за спасението на давещият се е на самият давещ се!!! Гласувайте, за когото прецените, а не за когото ви кажат. Вашият вот е важен за бъдещето на всички нас. Убеден съм, че е настъпил момента, в който трябва да работим за общото благо и да върнем живота и хората в това райско кътче", обърна се Сабрутев към жителите на Смолян.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни