Д-р Николай Пенев, кандидат за кмет на Община Пещера: На Пещера е нужна прозрачна общинска администрация, справедливи социални услуги и качествена питейна вода

https://www.24chasa.bg/region/article/7728852 www.24chasa.bg

Д-р Николай Пенев е роден в Пещера, където завършва средното си образование, като в тези свои ученически години има разностранни интереси. Участва в кръжоци по математика, физика и електротехника, секция по художествено слово от 1 до 10 клас, става лауреат на сребърен медал от VII национален преглед с литература, включва се активно и в кръжоци по корабомоделизъм, биология и химия.

Медицината става негова любов за цял живот.Завършва с отличен успех Висшия медицински институт в Пловдив . През 1994 г. започва трудовия си стаж като лекар в Бърза медицинска помощ към Общинска болница в Пещера. Година по-късно вече е назначен като ординатор във Вътрешно поликлинично отделение, а през май 1995 г. започва практиката си по горна ендоскопия.

След започналата „реформа“ в здравеопазването от юни 2000 г. до днес е общопрактикуващ лекар заедно с д-р Любомир Киров - негов приятел, колега и партньор в „Медицина“ ООД, а от 2017 г. като нает лекар в „Медицина АПМП-ИП“ ЕООД. Грижата за здравето си са им поверили пациенти от всички възрастови групи, а гордост на д-р Пенев е фактът, че след 19 години и жителите на село Капитан Димитриево, в негово лице най-после си имат личен лекар.

Успешната практика не спира лекаря да се развива и през 2005 г. д-р Пенев придобива специалността „Обща медицина”, а през 2009 г. е един от абсолвентите на първия випуск по „Здравен мениджмънт“ на Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в Пловдив с втора магистратура. През 2016 г. придобива и втора тясна специалност по гастроентерология, която упражнява и в момента. Като син на учители е възпитан да се грижи и да отстоява своята гражданска позиция, за това през 2011 година става част от Общинския съвет на Пещера, а през 2015-та жителите на община Пещера го преизбират за втори мандат като общински съветник от ВМРО-БНД. Той е и общински председател на партията в родопския град.

- Д-р Пенев, кои са приоритетите Ви за община Пещера, с които ще спечелите избирателите?

- Аз и кандидатите от нашата листа за общински съветници сме за пълна прозрачност в работата на общинските структури и органи за изпълнение на местната власт. Трябва да има лесен достъп до информация от гражданите и фирмите в Общината с пълен обем административни услуги по електронен път. Аз съм за стриктно спазване на отговорностите и задълженията на Общинската администрация и нейното единодействие с граждани и фирми.

Като кмет ще работя заедно с екипа си за подобряване на екологичната обстановка – чист и здравословен въздух, винаги чиста, качествена и в достатъчно количество питейна вода. Необходимо е и подобряване на инфраструктурата за по-чиста и красива Община Пещера. Трябва да се направят крупни инвестиции в уличната и тротоарна мрежа.

Пещера има нужда от сигурност, спокойствие и ред, затова ще работя за създаване на общинска фирма за охрана.

По отношение на социалната политика – нейните услуги трябва да са достъпни за всички жители на общината. Смятам, че на първо място трябва се създаване социална детска и млечна кухня, а също общински социален дом за настаняване на стари хора.

Аз и кандидатите за общински съветници се за справедлива данъчна политика при определяне стойността на местни данъци и такси. Не случайно мотото на кампанията ми е „Време е!“

- За какво е време?

- Смятам че наистина е дошло времето да се промени управлението в нашата община и затова се кандидатирам се за кмет на Община Пещера. Време е за пълна равнопоставеност, прозрачност в работата на общинската власт. Време е да се вземат мерки за здравословен и чист въздух, за сигурност и ред, за социалните услуги, които не са намерили реализация до момента, за чиста и в достатъчно количество питейна вода.

Жителите на Пещера заслужават да живеят в една красива, чиста, сигурна и подредена община.

- Кои политически сили застават зад кандидатурата Ви?

- Случи се обединение на местна основа, на личности около идеи. В коалицията ни водещи са еднаквите принципи, които се зачитат от партиите в нея, във връзка с местното управление и управлението като цяло. Шестте партии се обединиха около няколко основни принципа – че властта произхожда от народа и следва да се използва за хората. Нужно е да има пълна равнопоставеност по отношение на права и отговорности за гражданите без значение техния пол, възраст, етническа принадлежност. Да има равнопоставеност и за фирмите – от най-малката до най-голямата. Получих подкрепа от шест партии, обединени в широка местна коалиция. В нея са ВМРО, БЗНС, СДС, България на гражданите, НФСБ, АБВ.

- Как ще реализирате всички поставени в програмата Ви цели?

- Изключително много разчитам на екипа от професионалисти в листата на нашата коалиция ВМРО-БНД (СДС, ДБГ, БЗНС, АБВ, НФСБ). Ако бъда избра за кмет, ще бъда кмет на всички жители на Община Петрич. Отворен съм за разговори с професионалисти и общественици , които са доказали своите качества до момента, с млади и образовани кадри. Трябва да се надгражда в професионално отношение. Затова смята, че за специалистите, които и сега са част от администрацията, трябва да има допълнителни квалификации и курсове.

- Какъв е призивът, който отправяте към избирателите?

- Скъпи приятели, време е! Аз съм категоричен, че трябва да се случи промяна в управлението на Община Пещера. Ако и Вие мислите така, и сте готови да участвате в тази промяна подкрепете мен и листата на ВМРО-БНД (СДС, ДБГ, БЗНС, АБВ, НФСБ) с номер 70 на изборите на 27 октомври.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи