Любомир Георгиев: Във Видин спираме разрухата - започваме да градим

https://www.24chasa.bg/region/article/7729253 www.24chasa.bg

Видин е северозападният вход на България. Той трябва да има своята „грабваща окото“ магия на пристигащите по Дунав туристи, както и за всички гости на старопрестолния град. Видин е история, много богата история със запазени до днес исторически паметници. Видин е историческа памет – Екзарх Антим Първи, Цар Иван Срацимир, Осман Пазвантоглу - с вдъхновение изрежда всичко това кандидатът за кмет от Коалиция “БСП за България” за община Видин - Любомир Георгиев.

“Няма да крия, че много отдавна не бях посещавал селата, но през тази кампания обиколихме всяко населено място” - споделя Георгиев. Едно от предизборните му обещания, което е поел ако стане кмет е да се организират ежемесечни приемни на място и жителите на селата сами сами да посочват кой да им е кметски наместник. Кандидатът за кмет на левицата гарантира, че всички кметства ще имат свои бюджети, с които да разполагат и се надява поне малко от вярата на хората в този регион да бъде върната.

Любомир Георгиев с болка говори за проблемите на Видин и населените места в общината и не подминава един от най-основните - здравеопазването. “Има села от Общината, в които лекар и зъболекар не са влизали от десетилетия”, коментира той. “Хората не искат много – лекар или дори фелдшер, (за аптека да не говорим, това е лукс!)” - допълва той. С неговия екип имат програма за преодоляване на повечето проблеми, защото вярват, че въпреки, че развитието на регионите в България е преди всичко държавна политика, общините също имат своето място. “Видин има своите минерални извори, затапени преди доста години. Те са едно от съкровищата на региона. Разработването им отново в съвременен и модерен стил може да привлече хора, страдащи от ставни и кожни заболявания, както от България, така и от чужбина”, припомня Любомир Георгиев.

Гласувайки за Коалиция “БСП за България” с N56 в интегралната бюлетина, жителите на Видин ще заявят своето желание за промяна на статуквото. “Моята врата в Езиковата гимназия, на която вече шест години съм директор, винаги е отворена за всеки, който иска да влезе и да поговорим. Така ще бъде и в общината.” - подчертава Любомир Георгиев и допълва, че ще намери време да чуе всеки, защото във Видин няма повече да се руши, а ще се гради.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет