Катя Георгиева: Поставяме символично ново начало за Ямбол

https://www.24chasa.bg/region/article/7729416 www.24chasa.bg

Символично ново начало за Ямбол поставиха в края на предизборната кампания кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева и кандидатите за общински съветници от „БСП за България“ със засаждането на 56 дървета в различни части на града. Тяхното желание е да остане нещо за Ямбол и след кампанията за местни избори, защото предизборните инициативи и концерти отминават, но засадените дървета остават и ще направят града по-красив, по-зелен, а въздухът на града по-чист.

„Решихме символично да закрием кампанията със залесяване, защото в Ямбол през последните години станахме свидетели на безразборно изсичане на дървета без общинска администрация да си направи труда да обясни защо го прави, коментира кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева и допълни, че с тази акция искат да покажат, че градът трябва да бъде по-зелен и по-чист.

В моята предизборна програма са предвидени мерки за зелен Ямбол, чист, благоустроен и удобен за живеене град и залесяването е само малка част от тях, припомни още Катя Георгиева.

Повечето от дърветата бяха засадени отстрани и пред читалище „Зора“, където ще се обособи своеобразна горичка с чинари, смърч и брези. За това залесяване кандидатите на „БСП за България“ са получили разрешение от общината и използват проект, изготвен от общинския ландшафтен архитект. Структурата на БСП в Ямбол се ангажира да полага грижи за дърветата и след изборите, защото не е важно просто да засадиш дърво, а да се следи развитието му, за да остане.

Засадените от кандидатите на „БСП за България“ дървета бяха 56, какъвто е номерът на коалицията в двете бюлетини за кмет и за общински съветници.

Катя Георгиева направи и обръщение към ямболските граждани:

Преди дни изпратих мои приятели, които напуснаха завинаги Ямбол. Изпитвам тъга. Има ли семейство в Ямбол без близки, напуснали града?

Избрах да се обърна към вас без агитация. Време е за истинските думи.

Откраднаха ни миналото. Ще позволим ли да ни отнемат и бъдещето? Ако преди 15-20 години сме били два пъти повече, колко ще бъдем след 20 години?

Не искам този град повече да бъде изоставян. Не искам тук да има само заминаващи. Не искам най-радостните ни думи да са „Децата се върнаха за седмица“ или да разговаряме с тях само по скайп.

Всяка среща с вас ми даваше надежда, че истинската промяна е въможна. И по-важното. Не само аз го знам, искам и мога. Вие самите ми показахте, че искате и можете това.

Обръщам се и към онези, които все още се колебаят. Очаквам и от вас мъдър избор. Направете го не за мен. Не дори за себе си. Направете го преди всичко за нашите деца, за да има за какво да се завърнат!

Всичко е в наши ръце.

Ние ще бъдем заедно и след изборите. Те ще отминат, но ние ще се срещаме и ще се гледаме в очите и след тях. Продължавайте да задавате своите въпроси! Продължавайте да търсите правата си!

След изборите ще бъда задължена към всички – и към тези, които гласуват за мен и към онези, които няма да го направят. Нека спрем разделението! Стига наши и ваши!

В мое лице ще намерите увереност и решителност. Ако поискате да ви водя – ще го направя! Искрено, честно и със силата, която притежавам.

Мога да ви донеса кураж. Мога да ви дам вяра. Мога да променя нещата.

Може да направим и нещо повече – да мечтаем заедно. Моята цел е съвсем проста – БЪДЕЩЕ ЗА ЯМБОЛ!

И още нещо лично...

Според мен, най-силната емоция е да се чувстваш необходим. Аз се чувствам необходима. Днес! Искам и вие да се усещате така. Необходими!

Този град наистина идва от древността. Но е отишъл и ще отиде още по-напред в бъдещето само по-една причина. Защото тук живеят достойни хора.

Вслушайте се в себе си!

За Ямбол предстоят по-добри времена, вярвам в това.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца

Тузар с лъскава лимузина го раздава футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов, видя "България Днес". Странно защо играчът шофираше своя баварец с ушанка на главата. Дали се крие от някой, студено ли му е или е някаква своего рода мода - само той си знае. След дербито с "Левски" играчът на сините Симеон Cлaвчeв пуcнa cнимкa от мача

Кримигероят Божидар Кузманов, познат като Божо Кравата, явно не се страхува от отмъщение от Митьо Очите и броди безстрашно из столичните булеварди. Припомняме, че Кравата е подсъдим за стрелбата в ресторант в Слънчев бряг преди 2 години, където по същото време се е намирал и Очите. Двамата са смъртни врагове