В Стара Загора махат предизборни материали след жалба

https://www.24chasa.bg/novini/article/7731479 www.24chasa.bg
Председателят на общинската избирателна комисия в Стара Загора Теодора Крумова съобщи за една основателна жалба до момента, подадена при тях.

В село Братя Кунчеви кандидатите за кмет са шестима

"Според жалба, подадена в общинската избирателна комисия в Стара Загора, на 9 места в града има предизборни материали, включително и билбордове, които са на по-малко от 50 метра до местата, в които има избирателни секции. Това е забранено по закон. Жалбата е основателна и сме се обърнали към общината, която трябва да премахне тези агитационни материали". Това съобщи пред журналисти председателят на комисията Теодора Крумова. Тя допълни, че са получили и жалба от едно от селата, че досегашният кмет стоял близо до изборната секция. "Това не е нарушение, тъй като той е длъжностно лице. Още повече, че човекът не е кандидат на сегашните избори, защото в това село жителите са под 350 и в него не се провеждат избори за кмет", обясни Крумова.

Първи с гласуването в община Стара Загора днес приключи подвижната секция, която до 13,30 часа посети всичките 15 души с право на глас, които бяха заявили предварително, че искат да гласуват в тази секция, защото по здравословни причини не са в състояния да стигнат до избирателните си секции. 13 от тях са от Стара Загора и двама - от близкото село Змейово.

Кандидатът за трети пореден мандат и досегашен кмет на Стара Загора Живко Тодоров /ГЕРБ/ гласува в 9,15 часа днес и каза, че отива на разходка в парк Аязмото.
Кандидатът за трети пореден мандат и досегашен кмет на Стара Загора Живко Тодоров /ГЕРБ/ гласува в 9,15 часа днес и каза, че отива на разходка в парк Аязмото. СНИМКА: Ваньо Стоилов

В общината се гласува в общо 208 избирателни секции, включително и в секции в затвора, ареста, областната болница и онкодиспансера. В тях са ангажирани 1772 човека.

Кандидатът на БСП за кмет на Стара Загора проф. Иван Върляков дойде да гласува заедно със съпругата си Жулиета и 4-месечната си внучка Карина.
Кандидатът на БСП за кмет на Стара Загора проф. Иван Върляков дойде да гласува заедно със съпругата си Жулиета и 4-месечната си внучка Карина. СНИМКА: Ваньо Стоилов

В община Стара Загора 17 от общо 51 села избират днес своя кмет. Най-много кандидати - шестима, има в село Братя Кунчеви. Кандидатите за кмет на село Загоре са 5.

"Гласувах за благодатно проспериращи град и община", каза старозагорският митрополит Киприан, след като гласува днес на местните избори в 80-а избирателна секция в СУ "Максим Горки" в Стара Загора. СНИМКА: Ваньо Стоилов

Кандидатите за общински съветници са 549, те са разпределени в 16 листи. По различни причини 4 от тях бяха предварително заличени от списъците на кандидатите.

А кандидатите за кмет на общината са общо 9 човека. 

Към 12,30 часа избирателната активност в община Стара Загора беше 19,68 процента, което означава, че бяха гласували 27 405 човека при общо 139 249 души с право на глас според избирателните списъци.

Тази активност се оказва най-ниска за цялата област Стара Загора. Към 12,30 часа по традиция най-чевръсти бяха в малката община Опан - активност 43,22 на сто. В останалите общини на област Стара Загора към 12,30 часа картината на активността бе следната:

Казанлък - 24,.05 процента

Чирпан - 28,46 процента

Раднево - 31,06 процента

Братя Даскалови - 34,85 процента

Гълъбово - 34,89 процента

Павел баня - 36,01 процента

Мъглиж - 27,67 процента

Гурково - 30,38 процента

Николаево - 36,50 процента

Очакванията са в последните часове на изборния ден, който продължава до 20 часа, гласоподавателите да се активизират.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи