Кандидатите на ДПС и Земеделски народен съюз ще се явят на втори тур на изборите за кмет на Кубрат

https://www.24chasa.bg/region/article/7732646 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Досегашният кмет Дауд Аляовлу спечели изборите в община Цар Калоян

Кандидатите на ДПС и Земеделски народен съюз Алкин Неби и Денислав Белинов ще се явят на втори тур на изборите за кмет на община Кубрат, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Румяна Костадинова.

Според обработените протоколи от всички секционно избирателни комисии за досегашния кмет Неби са гласували 46,22 процента от избирателите, а за д-р Белинов своята подкрепа са дали 28,39 на сто от гласоподавателите. Кандидатът на местната коалиция НДПС Хюсеин Карасюлейман получава 8,27 на сто от гласовете.

За кандидата на ГЕРБ Мариета Борисова са гласували 6,83 на сто, а за Мартин Обрешков от БСП своя вот са дали 5,16 на сто от избирателите. Кандидатът на местната коалиция Демократична България-Обединение Павлин Тодоров е с 2,75 процента избирателна подкрепа, а за Стефан Димитров от партия "Български социалдемократи" са гласували под един процент от гласоподавателите.

Най-много избиратели са предпочели листата за общински съветници на ДПС - 48,30 на сто. За листата на Земеделски народен съюз са гласували 22,55 на сто от гласоподавателите в общината. Листата на ГЕРБ е предпочетена от 10,70 на сто от избирателите, а за листата на местната коалиция НДПС са гласували 8,50 на сто от гласоподавателите. Листата на БСП е подкрепена от 5,17 процента, за Демократична България-Обединение бюлетина са пуснали 3,02 на сто от избирателите, листата на партия "Български социалдемократи" е получила подкрепата на 1,19 на сто от гласоподавателите, а за листата на Воля са гласували под един процент от имащите право на вот.

Досегашният кмет Дауд Аляовлу спечели изборите за кмет на община Цар Калоян, според обработени 100 процента от протоколите от всички секционни избирателни комисии, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Елиз Халил. Кандидатът на ДПС е получил доверието на 56,72 процента от гласоподавателите в общината. За кандидата на Земеделски народен съюз Ариф Арифов подкрепата са заявили 20,77 процента от избирателите. Кандидатът на БСП Найден Късов е получил подкрепата на 12,61 на сто от избирателите, а за кандидата на ГЕРБ Ангел Ангелов са гласували 6,15 на сто от избирателите. Над един процент от избирателите са предпочели за кмет на общината кандидата на НФСБ Димчо Юнаков.

В новия общински съвет ще има 13 съветници, като осем са от ДПС, по двама от Земеделски народен съюз и БСП, и един от ГЕРБ, каза председателят на ОИК-Цар Калоян. Според окончателните резултати кметът на село Езерче Хюсеин Хюсеинов от ДПС печели отново доверието на жителите селото, а в село Костанденец ще бъде назначен кметски наместник.

Кметът на Лозница Севгин Шукри е преизбран за нов мандат. Той печели изборите с подкрепата на 58,12 на сто от гласовете на избирателите. Това показват резултатите при обработени 100 процента протоколи на СИК, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Кандидатът на ГЕРБ Айдън Шабанов е получил подкрепата на 31,09 процента от избирателите. За Александър Калинов от Демократична България - Обединение са гласували 5,28 процента от избирателите, а Цветомир Савов от БСП е получил подкрепата на 3,68 на сто от гласоподавателите.

За листата на ДПС са гласували 53,76 процента, а листата на съветниците от ГЕРБ е подкрепена от 34,54 процента от избирателите. Листата на БСП е получила подкрепата на 4,99 на сто, а на Демократична България - Обединение - на 6,71 на сто от гласоподавателите.

Ахтер Велиев от ДПС е избран за четвърти мандат като кмет на община Завет. Според окончателните резултати той е получил доверието на 3 753 жители на общината, или 70,43 на сто от имащите право на вот, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Филиян Чолаков. За Сунай Караюсеин, издигнат от Земеделски народен съюз са гласували 19,33 на сто от избирателите. Кандидатът на ГЕРБ Младен Чакъров е подкрепен от 4,28 процента от избирателите. За Станислав Стоянов от БСП своя вот са дали 2,51 на сто от гласоподавателите в общината, а Цветалин Бонев от НФСБ е получил подкрепата на по-малко от един процент от избирателите.

В изборите за общински съветници най-много гласове има ДПС - 54,37 процента. За листата на Демократична България - Обединение са гласували 19,85 на сто, за Земеделски народен съюз - 19,44 на сто и за ГЕРБ - 4,79 процента от гласоподавателите.

Досегашният председател на общинския съвет в община Самуил Джевдет Азис спечели в изборната надпревара за кмет. Според окончателните резултати, обобщени от Общинската избирателна комисия, за кандидата на ДПС са гласували 63,75 на сто от избирателите. Втори е кандидатът на ГЕРБ Абтула Абтула, който получил подкрепата на 24,51 на сто от гласоподавателите, а трети - Бюлент Шефкъ от Демократична България - Обединение, за когото бюлетина са пуснали 10,18 процента от избирателите.

Кандидатите за общински съветници на ДПС печелят 65,56 процента от гласовете, за листата на ГЕРБ са гласували 26,24 на сто, а за Обединените демократи - 7,26 процента.

Намери своя кмет