Шест от осем общини в Ловешко имат избран кмет на първи тур (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/7732688 www.24chasa.bg

Шест от осем общини в Ловешка област имат избран кмет на първи тур, сочат окончателните данни от Общинските избирателни комисии /ОИК/.

В общините Троян и Луковит трети мандат печелят съответно - Донка Михайлова от БСП за България и Иван Грънчаров от ГЕРБ. Дългогодишният кмет на община Летница Красимир Джонев е избран за шести път още на първи тур. Той се яви на изборите като независим кандидат. Гласоподавателите в община Угърчин гласуваха доверие на Станимир Петков от ГЕРБ за втори мандат, предава БТА.

Нови кметове ще имат общините Ябланица и Априлци - Найден Найденов от местна коалиция "Обединена социалдемокрация" и Тихомир Кукенски от ГЕРБ.

Балотаж ще има в областния град между кандидата на ГЕРБ и досегашен кмет Корнелия Маринова, събрала 28,82 процента от вота на избирателите, и Радина Банкова, издигната от инициативен комитет и подкрепена от БСП за България, за която са гласували 26,30 на сто. На втори тур и тетевенци ще избират кмет. За втори мандат ще се бори досегашния кмет Мадлена Бояджиева и предшественикът й Милен Милев.

В най-малката от осемте общини в Ловешка област - Априлци, ГЕРБ печели изборите за кмет и общински съветници, става ясно от окончателните данни на Общинската избирателна комисия /ОИК/.

От първи тур за кмет на общината е избран Тихомир Кукенски от ГЕРБ с 58,47 на сто от гладовете на избирателите. За Димитър Кокошаров, местна коалиция НФСБ /СДС, БДС, "Радикали", ДБГ/ своя вот са дали 22,52 процента, а за Деница Николова от БСП - 10,65 на сто.

Мнозинство печели ГЕРБ и в общинския съвет, като за партията са гласували 53,55 на сто от гласоподавателите. За местната коалиция НФСБ /СДС, БДС, "Радикали", ДБГ/ своя вот са дали 18,93 процента, за БСП за България - 13,39, Земеделски съюз "Александър Стамболийски" - 5,18, за ПП МВРО - БНД - 4,88. Останалите са под 3 процента.

В община Летница Красимир Джонев печели шести мандат на първи тур

В община Летница, област Ловеч, за шести път на първи тур изборите за кмет печели Красимир Джонев, независим кандидат. Това сочат окончателните данни на Общинската избирателна комисия /ОИК/. Той е събрал 57,53 на сто от вота на избирателите.

За Валентин Иванов от ДПС са гласували 31,15 на сто, а за Иван Денчев от ПП Обединена социалдемокрация - 8,22.

За общински съветници БСП за България са събрали най-много подкрепа на избирателите - 33,68 процента, а ГЕРБ - 29,71. Трети по вот са ПП ВМРО - БНД с 13,30 на сто, а след тях ПП Обединени социалдемократи - 4,49 и ВОЛЯ - 2,36.

Балотаж ще има в село Горски Сливово между кандидата на ДПС Иван Караиванов от ПП ГЕРБ и Мукадес Чаушев от ДПС.

Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи