Кметът на Разград ще бъде избран на балотаж между кандидатите на ГЕРБ и БСП

https://www.24chasa.bg/region/article/7732693 www.24chasa.bg

Кметът на община Разград ще бъде избран на балотаж между кандидатите на ГЕРБ и БСП. Това сочат резултатите от обработените протоколи от всичките секционно избирателни комисии в общината.

За досегашния кмет от ГЕРБ д-р Валентин Василев са гласували 4 802 жители на общината, или 24,36 процента от имащите право на глас. Кандидатът на БСП Денчо Бояджиев е получил подкрепата на 5 004 души, или 25,38 на сто от вота на избирателите. За кандидата на ДПС Левент Апти бюлетина са пуснали 3 492 души, или 17,71 процента от имащите право на глас.

Кандидатът на местната коалиция Демократична България-Обединение Мирослав Грънчаров е получил подкрепата на 3 307 жители на общината, или 16,77 на сто от избирателите. За Калоян Монев, издигнат от местната коалиция ВМРО-БНД са гласували 2 138 души, или 10,85 на сто от имащите право на вот, а Георги Димитров от НФСБ е събрал 1,57 процента от гласовете на избирателите.

При вота за общински съветници най-голямо доверие избирателите са дали на кандидатите на ГЕРБ - 21,51 на сто. За кандидатите за общински съветници на БСП са гласували 17,54 процента от гласоподавателите, за местната коалиция Демократична България - Обединение - 18,49 на сто, за Земеделски народен съюз - 10,54 процента, за ДПС - 16,92 на сто. Листата на местната коалиция ВМРО-БНД е получила подкрепата на 8,37 на сто от гласоподавателите, сочат окончателните данни.

В три общини и в 16 населени места в област Разград кметовете ще бъдат избрани на балотаж, показват окончателните резултати от месстните избори.

В община Разград бившият кмет Денчо Бояджиев, издигнат от БСП ще се яви на втори тур срещу досегашния кмет д-р Валентин Василев от ГЕРБ. По данни на Общинската избирателна комисия на първия тур за Бояджиев са гласували 25,38 на сто от избирателите, а д-р Василев е получил подкрепата на 24,36 на сто от избирателите.

Балотаж ще има и в община Исперих. Там гласоподавателите ще избират между досегашния кмет Бейсим Руфад, издигнат от Земеделски народен съюз, който се включва в кметската битка за втори мандат и кандидата на ДПС Белгин Шукри. На първия тур Руфад e получил подкрепа от 37,33 процента от избирателите, а за Шукри своя вот са дали 40,47 на сто от жителите на общината.

В община Кубрат на балотаж за кметския пост ще се явят също кандидатите на ДПС и Земеделски народен съюз. На изборите на първи тур за досегашния кмет Алкин Неби са гласували 46,22 на сто от избирателите, а Денислав Белинов са подкрепили 28,39 процента от гладувалите.

Останалите четири общини в Лудогорието си избраха кметове още на първи тур, като всички те са от ДПС. В община Завет с подкрепа от 70,43 на сто започва четвъртия си мандат Ахтер Велиев. В община Цар Калоян трети мандат печели Дауд Аляовлу, за когото са гласували 56,72 на сто от гласоподавателите. Втори мандат кмет на община Лозница ще бъде Севгин Шукри, който получи подкрепата на 58,12 на сто от избирателите. С 63,75 на сто изборна подкрепа за кмет на община Самуил е избран досегашният председател на Общинския съвет Джевдет Азис.

Кметове на първи тур си избраха жителите на 61 населени места в област Разград. Балотаж ще има в 16 села, като най-много - пет, са в община Исперих. Жителите на четири разградски села ще избират кмет на втори тур, в община Кубрат на балотажа ще гласуват избирателите в три населени места, а в Лозница в две. В по едно населено место избори ще има в общините Самуил и Завет.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански