Златко Живков получи най-голяма подкрепа за шестия си мандат

https://www.24chasa.bg/region/article/7733909 www.24chasa.bg
Златко Живков

Пълна победа спечели коалицията СДС, ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД, ЗНС на местните избори в община Монтана. Златко Живков е избран за кмет с подкрепата на 15 721 души или 71,75% от избирателите. Силно мнозинство или 20 от общо 33 съветници ще има коалицията в следващия Общински съвет на Монтана. Кандидатите й в 10-те села на общината, в които имаше избори за кмет, също печелят от първи тур.

„Благодаря Ви приятели, заяви Живков в обръщение към избирателите си днес. Надявам се, че отново ще заслужа Вашето доверие с упорита работа. За мен Монтана е кауза и смисъл на един от най-хубавите периоди от живота ми. Това е най-категоричната подкрепа, която получавам от всичките кампании дотук, каза още Живков.

Пред журналисти той обяви, че ще има промени в листата. „Това е нормално и честно, защото хората хвърлиха много усилия и представянето им беше респектиращо, уточни кметът.

От 23 села на община Монтана, в 10 бе проведен избор за кмет на селото, освен за кмет на община и за общински съветници. Избраните кметове от коалицията са:

Долно Белотинци - Георги Цеков Цеков

Благово – Лъчезар Асенов

Вирове Валентин Колов

Габровница – Борис Цветков

Горно Церовене – Йордан Йорданов

Д-р Йосифово Огнян Митов

Николово – Димитър Стоянов

Смоляновци – Пламен Лилчов

Стубел – Емилия Йорданова

Студено буче - Петър Александров

Намери своя кмет