Глобиха македонец в Кюстендил, излъгал, че живее в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7735333 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Глоба в размер на 1000 лв. е наложил Районният съд в Кюстендил на Горанчо И., който е подал неверни данни в декларация, за да му бъде издадено свидетелство за управление на МПС, съобщиха от съда. Подсъдимият е бил признат за виновен в това, че през април, пред сектор "Пътна полиция" на ОД МВР-Кюстендил е потвърдил, че обичайното му пребиваване е в България, в писмена декларация, което не е отговаряло на истината. Съдът го е освободил от наказателна отговорност и му е наложил административно наказание "глоба" в размер на 1000 лв.

Горанчо И. има българско и македонско гражданство. Той е на 50 години и живее в гр. Пробищип, Северна Македония, работи като шофьор в словенска фирма.

За последните 10 дни това е трети подобен случай, посочиха от съда. Глоби в размер на 1000 лв. са наложени и на Моме М. /54 г./, с българско и македонско гражданство, от с. Облавце в Северна Македония.

Глобен с 1000 лв. е и български гражданин Христо С., на 21 години от Кюстендил, работещ в телекомуникационна компания в Германия. Той също е декларирал, че обичайното му пребиваване не е в друга държава - членка на ЕС.

Решенията подлежат на жалба или протест пред Окръжния съд.

От там уточниха, че свидетелство за управление на моторно превозно средство се издава на лица, които са установили обичайното си пребиваване в Република България, за което обстоятелство подписват декларация или представят доказателство, че се обучават във висше училище по чл. 17, ал. 1 от Закона за висшето образование или в училище по Закона за предучилищното и училищното образование или в професионален колеж в страната не по-малко от 6 месеца.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на