Георги Марков: Призовавам демократичната общност в Русе да подкрепи Диана Иванова за кмет

https://www.24chasa.bg/novini/article/7735525 www.24chasa.bg

Щетите, които БСП нанесе, са бавно и трудно преодолими, казва народният представител

Уважаеми граждани на Русе,

Избран съм в София, но по конституция съм народен представител на всички български граждани. Затова си позволявам да се обърна към Вас.

След броени дни ще празнуваме тридесет години от демократичните промени в страната, които започнаха от Русе. Пред очите ми е първото шествие на Екогласност на 03.11.1989 г., което подкрепих на живо. Това бе първото скандиране на демокрация под прозорците на Народното събрание.

На 14.12. същата година десетки хиляди софиянци обградихме парламента и свалихме член първи от Живковата конституция и ръководната роля на БКП в държавата. Следващата вечер с жива верига принудихме БНТ да излъчи митинга и цяла България разбра, че промените са необратими.

Като депутат от Великото народно събрание, няма как да забравя, че за разлика от Чехословакия, Полша и Унгария, където демократичните движения спечелиха от раз и започнаха реформи, у нас на първите демократичните избори – 1990 г. бившите комунисти получиха абсолютно мнозинство.

Така дойде Лукановата зима на БСП, останахме без ток, храна вода, бензин и лекарства. Столицата бе парализирана от общонационална стачка и правителството падна, а по-късно дойде ново социалистическо мнозинство.

Кабинетът Виденов ни докара до заплати то три долара и хипер инфлация.

Страната се разбунтува, парламентът бе подпален. Падна и второто
социалистическо правителство, но загубихме десет години в битката
комунизъм или демокрация. Щетите, които БСП нанесе, са бавно и трудно преодолими.

И все пак, докато СДС извърши политическата промяна, ГЕРБ започна зимната промяна в цяла България.

Въпрос на чест за българската демокрация, в тази юбилейна година, БСП да не бъде допусната до местната власт в големите центрове на страната.

Това вече е факт. Остана битката за Русе – градът с огромен принос за българската демокрация, която ще е жалко, ако бъде изгубена. При това практиката показва, че където има тандем кмет-премиер, градовете вървят и просперират. Затова, пожелавам на демократичната общност в града, на втори тур да подкрепи кандидата на ГЕРБ – Диана Иванова. Според премиера, градът ще се развива така, както София, Варна, Пловдив и Бургас.

Да живее Русе! Да живее демократична България!

Георги Марков

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12