Не спират опитите за кражба на дърва

https://www.24chasa.bg/novini/article/7737948 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

1237 проверки са извършили през миналата седмица служители от 18 стопанства на Североизточното държавно предприятие – съобщават оттам. От тях 231 са в обекти за добив на дървесина, 315 са на превозни средства, 607 - на ловци, 2 - на риболовци и 82 на физически лица, които са извършвали различни дейности в горските територии. За различни нарушения са съставени 21 акта и 2 протокола. Задържани са 24 пространствени кубически метра дърва за огрев, четири каруци и инструменти за дърводобив.

186 са проверките за периода 21-28.октомври на територията на Държавното горско стопанство-Генерал Тошево. Проверяващите са съставили 8 акта и 1 констативен протокол за различни нарушения установени по време на обходите в горите. Задържани са седем пространствени кубически метра дърва за огрев.

Каруца с четири кубика дърва са задържали горските от Държавното ловно стопанство-Балчик. На нарушителите са съставени четири акта. 44 са проверките през седмицата в стопанството.

Две каруци и два пространствени кубически метра дърва за огрев, незаконно добити от територии на Държавното горско стопанство-Варна, са конфискували служители на териториалното поделение. На бракониерите са съставени 4 акта по Закона за горите.

Каруца, инструменти за дърводобив и един кубик дърва за огрев са конфискували от нарушители през изминалата седмица служители на Държавното ловно стопанство-Шерба. За незаконната сеч са издадени два акта.

Три акта за различни нарушения е съставил мобилният екип на Държавното горско стопанство-Провадия, при проверки в горските територии и обекти за дърводобив.

С началото на отоплителния сезон зачестяват нарушенията в горските територии – отчитат от Североизточното държавно предприятие.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения

"Левски" ще стартира следващия сезон така, както завършва този - с осакатен отбор. Причината е, че в момента никой не мисли за селекция на "Герена", научи "България Днес". Повечето тимове вече си осигуриха по няколко нови попълнения. "Сините" имат по-важни неща за решаване - борят се за своето оцеляване