Станислав Владимиров, кандидат за кмет от БСП: Спешно трябва да изградим водния цикъл на Перник

https://www.24chasa.bg/region/article/7738321 www.24chasa.bg
Станислав Владимиров е роден през 1978 г. в София. Има висше икономическо образование. Бил е зам.-кмет по младежки и социални дейности, спорт и сигурност в община Перник. Бил е председател на Младежкото БСП в града и секретар по организационните въпроси на НС на БСП, както и член на ИБ на партията. Депутат в 42-ото и 44-ото НС от Перник.

Как градът да привлече инвеститори, като няма път, водопровод и газопреносна система до индустриалната зона

Ще започнем конкретни стъпки за развитие на туризма

За четири години проблемите на Перник не само не бяха решени, но и се задълбочават. Нерешени стоят въпроси, свързани с всички сфери на живота на перничани - инфраструктура, развитие на икономиката, здравеопазване, местни данъци и такси, проблемите в детските ясли и градини, липсата на паркове и детски площадки и десетки други.

Първото нещо, с което ще започна мандата си, ако получа доверието на перничани, е решаването на проблемите, заради които бизнесът заобикаля Перник - липсата на инфраструктура до индустриалната зона, липсата на преференции за отговорния бизнес като намаляване на такса смет, данъчни преференции, както и мудна местна администрация.

Абсурдно е да нямаме път, газопреносна система и водопровод до индустриалната зона и да я продаваме на инвеститорите по-скъпо от Божурище и Елин Пелин, които имат чудесни и достъпни зони за бизнес.

Само ако

развием бизнеса

в общината, ще

можем бързо

да решаваме

проблемите

на перничани, защото тогава ще имаме повече ресурси за това. Разбира се, много важно е и правилното разпределяне на общинския бюджет, за което с моите колеги ще се погрижим.

Друг огромен проблем на Перник, който трябва да започнем да решаваме бързо, е изграждането на водния цикъл. Не може в ХХI век цели села и квартали да нямат канализация. Парите вече ги има, трябва само да започнем да работим.

Здравеопазването е сред сферите с огромни проблеми в Перник. Условията в някои от отделенията на единствената многопрофилна болница в областта МБАЛ “Рахила Ангелова” не са никак добри.

Заради бездействието на общинското ръководство през изминалия мандат се стигна до абсурдната ситуация заради дълг НАП да прави публична продан на една общинска болница за долекуване и рехабилитация. За съжаление, при този случай нито имаше адекватна реакция от ръководството на профилакториума, нито от страна на общината и общинския съвет, които запазиха пълно мълчание. Тогава получих информация, че те са знаели 10-ина дни преди обявяването на търга, но не са реагирали по адекватен начин. Вместо да тръгнат веднага към решение, те започнаха да се оправдават, да търсят вини в минали периоди. Подобен тип болници наистина имат ограничен достъп до огромния ресурс на здравната каса,

профилакториумът

от години е в

хроничен

финансов

недоимък

Във времето община Перник по един или друг механизъм се е опитвала да кърпи огромните финансови дупки, но в момента това не се случва. Ако аз и моите колеги не бяхме реагирали със спешни стъпки, Профилакториумът щеше да бъде изтъргуван.

Перник като град, близо до столицата, може да привлича и туристи, но сега това става основно в три дни през годината по време на международния фестивал “Сурва”. Затова ще започнем конкретни стъпки за развитие на туризма в общината, защото имаме уникални забележителности, които трябва да покажем пред хората.

Ще започнем с изграждането на нови паркове, велоалеи до всеки квартал, нови зони за отдих около река Струма и много други, за да се чувстват перничани комфортно в града си.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Манчестър Сити" Габриел Жезус отново е свободен мъж. Той се раздели с гаджето си Фернанда Куироз след едва няколкомесечна връзка. Красивата моделка и нападателят заживяха заедно в именито му в Чешир през октомври. Те започнаха да се срещат през лятото. След това тя се премести в Англия от Бразилия, за да бъде с 22-годишния играч

350 бона приблизително ще влязат в касата на "Левски" от дербито с ЦСКА-София. Парите са от продадените билети и карти за мача. Двубоят е днес от 14,45 ч. на Националния стадион. Феновете на "сините" изкупиха предвидените за тях пропуски в секторите "А" и "Б". Тези за централната трибуна свършиха първи. Тяхната цена бе между 15 и 30 лв

Мери Попинз, Пепеляшка и Малкият Мук заедно в изложба Иво АНГЕЛОВ Принцеси, животни и причудливи същества оживяха в Русе. Всички те са на пълен работен ден в кукления театър в града и за първи път излязоха на светло за изложба. Събитието е по повод днешния юбилей на културната институция в дунавския град - 60 години от създаването й