Стефан Сабрутев, кандидат на БСП в Смолян: Хората не са доволни от развитието на общината и търсят алтернативи

https://www.24chasa.bg/region/article/7740232 www.24chasa.bg
Стефан Сабрутев е смолянски предприемач, който повече от 20 г. е в сферата на търговията със строителни материали. Висшето му образование е специалност “Екология и опазване на околната среда”. Два мандата е активен общински съветник в ОбС - Смолян. Семеен, с две деца.

- Г-н Сабрутев, в Смолян вие отивате на балотаж с вашия основен опонент Мелемов. Какво предстои?

- Гласуването на смолянчани опроверга широко тиражираната теза, че община Смолян се развива прекрасно и всичко е “цветя и рози”. Резултатите показаха, че хората не са доволни от развитието на общината и активно търсят алтернативи. Съществена подкрепа получиха кандидатите за кмет и общински съветници, които назоваха очевидните проблеми - икономически, социални, демографски, екологични, порочни практики в разпределението на публичния ресурс, и предложиха решения.

- Как ще коментирате личния си резултат - очакван или изненадващ?

- Ако ме питате дали съм изненадан, че не спечелих изборите на първи тур - не, не съм. А съвсем сериозно - резултатът е очакван. Имаше много кандидати и е нормално протестният вот да бъде фрагментиран. Оценявам обективно качествата на всички участници, които се обявиха за промяна и получиха подкрепа. Не са изненада и усилията на досегашния кмет на всяка цена да запази позицията си. Очевидна за всеки, който ходи по улиците и общува с хората, е нарастващата през последните години обществена непоносимост към стила на това управление. В този смисъл нашата първа цел беше участие в балотаж. Тази цел е постигната. Резултатът, разбира се, не е само личен. Дължи се и на всички, които ме издигнаха и подкрепиха, бяха до мен в тази кампания, положиха усилия. Най-вече на хората, които ни се довериха и гласуваха за мен. Благодаря ви от сърце!

- Каква ще бъде стратегията ви в оставащите дни до балотажа?

- Силовата, скъпа кампания и грозните анонимни публикации не са добра стратегия. Надявам се това е вече ясно и за опонента ми от ГЕРБ. Ние сме алтернатива на настоящето управление и няма да използваме техните методи за влияние върху гласуването. Това не е нашият начин и аз няма да направя компромис с морала и принципите си! Няма да променям своята стратегия - максимално много лични срещи с хората и диалог. Ако успеем да обясним достатъчно ясно стъпките в нашия план за развитие на общината, съм убеден, че смолянчани ще ме подкрепят.

- За победа на втори тур обаче е нужна допълнителна подкрепа. Очаквате ли да я получите от кандидатите, които не достигнаха до балотаж?

- Най-важна за мен е подкрепата на смолянчани. Не само на тези, които вече гласуваха за мен. Ще очаквам подкрепа от всички, които на първия тур се обявиха против досегашното управление и открито заявиха желанието си за промяна - гласоподавателите на “Новото време”, ДПС, Национален фронт за спасение, АБВ и независимия Мирослав Фисински.

Поздравявам всички кандидати, които водиха почтена кампания и защитиха открито идеите си за свободна от корупция, чиста, зелена и подредена община с работеща икономика, нови работни места и достойни доходи на хората. Приоритетите в програмите им са и мои. Отворен съм за диалог с всеки от тях. Не подценявам обаче интелигентността и личната позиция на избирателите на другите кандидати. Осъзнавам, че основната отговорност за спечелване на доверието им ще бъде моя.

Ще фокусираме нашата работа и към хората, които не отидоха да гласуват. Това е мълчаливото множество, което е разочаровано от досегашното управление на Смолян, но не разпознава алтернатива. Хората, които са отчаяни и не вярват, че нещо може да се промени, и то към по-добро. За съжаление, те са мнозинството и задачата ми ще бъде да спечеля подкрепата на всички тези смолянчани.

Ще отправя и призив към жителите на общината: Скъпи съграждани! Не се поддавайте на всички манипулации. Гарантирам ви, че няма да бъде спряно санирането, няма да бъдат вдигнати данъците, няма да закривам театъра и ансамбъла, няма да уволнявам служители на администрацията, няма да работя и една секунда против съгражданите си! Като общински съветник 8 г. защитавах вашите интереси и сега, когато искам вашето доверие, нито за миг не съм си помислил, че ще правя нещо против вас. Не един път съм доказал, че работя и ще продължавам да работя за съгражданите си. Смолян е нашият дом и е време да го третираме като такъв. Тук сме израснали, тук растат и нашите деца. Убеден съм, че никой от нас не иска да отглежда емигранти, но ако не вземем мерки днес, за да променим бъдещето на общината, точно това правим. От нас зависи дали Смолян ще бъде развиващ се, модерен областен център, или областен град със замиращи функции. Изборът е наш, както и отговорността! Подкрепете ме с №56!

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет